Skip to main content
politikai informatika

Készül a győri belváros akadálymentességi térképe

Szerző: 2015. szeptember 27.No Comments

„Készül a győri belváros akadálymentességi térképe, szombaton a járdák, az útátjárók és az utcasarkok mellett a kis üzletek bejáratait is feltérképezték.
A győri belváros akadálymentességi térképének elkészítését folytatta a Camelot Mozgássérült Fiatalok Győri Egyesülete a Széchenyi István Egyetem hallgatóival közösen szombaton.

Az erről szóló sajtótájékoztatón Vid Gábor, a Nemzeti Együttműködési Alap által támogatott projekt egyik vezetője, a civil szervezet tagja elmondta: a cél az, hogy az érintettek megtudhassák, a központi városmagban hova juthatnak el kerekesszékkel segítség nélkül.

Az adatokat az openstreetmap.org honlapra töltik fel.

A szombati akció során a járdák, az útátjárók és az utcasarkok mellett a kis üzletek bejáratait is feltérképezték.

Ennek háttereként Vid Gábor kifejtette, hogy a közintézmények akadálymentésségi vizsgálata általában közpénzből megoldott, a mozgássérülteknek ugyanakkor legalább ilyen fontos, hogy tudják, hol van például általuk is könnyen megközelíthető fodrászat.

A résztvevők a babakocsit tolók, az idősek és a kerékpárosok szempontjait is figyelembe vették. Nemcsak azt nézték, hogy egy adott hely mennyire felel meg a jogszabályokban rögzített szabványoknak, hanem azt is, hogy a gyakorlatban mennyire használható.

Az egyesület a hallgatókkal közösen már száz győri helyszín teljes körű felmérését végezte el az elmúlt években.”

Forrás:
Készül a győri belváros akadálymentességi térképe; Kisalföld; 2015. szeptember 26.