Skip to main content
közigazgatási informatika

Újabb FEM projekt ellátására kapott megbízást a KIFÜ

Szerző: 2015. október 11.No Comments

„A KIFÜ portfóliója – a GSM-R projekt Felügyelő Mérnöki Szolgálatának (FEM) tapasztalatai, valamint az INTUT (Magyar Közút) FEM tapasztalatok alapján – újabb FEM projekt ellátására kapott megbízást a KÖZOP Irányító Hatóságtól.

A feladat a MÁV Zrt. és a MÁV Start Zrt. (röviden MÁV) működési folyamataiban, és azok informatikai támogatásában lévő hatékonyságnövelő lehetőségek kihasználására indított INKA (Infrastruktúra és gördülő állomány karbantartó szoftver és IT alkalmazás konszolidáció) projektjének felügyeletére irányul.

A KIFÜ ebben a projektben is hasznosítja az immár évek óta fejlődő, s egyre több európai uniós finanszírozású projektben szerzett projektmenedzsment és minőségbiztosítási tapasztalatait. A GSM-R-ben megkezdett, az INTUT-ban folytatódott, s most az INKA kapcsán továbbfejlesztett speciális FEM módszertan olyan független minőségbiztosítói szerepbe helyezi a KIFÜ-t, amelyben egyszerre hasznosítja az uniós projektek lebonyolítási tapasztalatait, valamint azokat a módszertanokat, amelyeket az informatikai projektek minőségmenedzsmentje terén évek óta fejleszt a szervezet.

Az INKA FEM, projektszerűen lebonyolításra kerülő minőség felügyelet, melynek során a módszertanokon túl hasznosíthatók az IT projektekben szerzett szakmai tapasztalatok, illetve a feladat ellátására kiírt közbeszerzési eljárásban nyertes alvállalkozók speciális SAP és IT ismeretei.

A KIFÜ FEM tevékenységét a sikerorientáltság jellemzi, hiszen feladatát elsősorban a felügyelt projekt megfigyelése, korai kockázat felismerése, valamint a projektek zökkenőmentes elszámolhatóságának érdekében kifejtett ellenőrző szerep jelenti. A FEM tevékenység során tanácsokkal látjuk el a megfigyelt projektet lebonyolító szervezetet, s ha szükséges, akkor a finanszírozó erős kontrolljának felhasználásával irányítjuk a kedvezményezettet a sikeres lebonyolítás érdekében. ”

Forrás:
Újabb FEM projekt ellátására kapott megbízást a KIFÜ; Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség; 2015. október 2.