Skip to main content
gazdaságközigazgatási informatika

Megújult az MVH honlapja

Szerző: 2015. november 21.No Comments

„Gyuricza Csaba a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elnöke valamint Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár sajtótájékoztatón mutatta be az MVH megújult honlapját.

A „gazdabarát” hivatal megvalósításának jelentős állomásához érkezett a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal, amikor elindítja megújult honlapját. Célunk, hogy a gazdák minél könnyebben, egyszerűbben intézhessék ügyeiket, és ennek része a korszerű, megújult weboldal megvalósítása és elindítása- mondta Gyuricza Csaba.

Az új honlap kialakításánál arra törekedtünk, hogy egy modern, felhasználóbarát és könnyen áttekinthető oldalt hozzunk létre. Ennek végeredménye egy szerkezetében, formájában és tartalmában is megújult, korszerű weboldal. Az új internetes felületen az egyszerűbb kezelőfelületnek köszönhetően a felhasználók minden tartalmat könnyebben és gyorsabban érhetnek el.

A portál a háttérben a legmodernebb technológiát használja, amely eleget tesz a XXI. század informatikai kihívásainak. A megújult honlap az IIER2 projekt keretében készült el, több mint másfél éves fejlesztés eredménye.

Az alapvető célok között szerepelt a weboldal belső adminisztrációs folyamatainak, kezelhetőségének felgyorsítása és egyszerűsítése. Míg a korábbi honlap főoldalát megnyitva 14 menüpont és 44 dokumentum- vagy honlaphivatkozás fogadta a látogatót, addig a menü- és tartalomkonszolidációnak köszönhetően mindössze 7 menüpont teszi sokkal átláthatóbbá és egyszerűbbé az információk elérését.

Az új portál megjelenésében dinamikusan alkalmazkodik a modern mobileszközökhöz. A weboldal a korábbihoz képest könnyebben használható, intelligens keresővel rendelkezik, amely akár arra is képes, hogy rögzítse a keresési mintákat és felismerve a szavakat, javaslatot adjon olyan kifejezésre, amellyel megfelelő találatokat kaphat a felhasználó – hangsúlyozta Gyuricza Csaba.

Az MVH megújult honlapjának egyik lényeges eleme az új látvány. Törekedtünk a modern, progresszív arculat kialakítására, a szellős tipográfiára és a kiemelt tartalmak közzétételekor a nagy képi elemek használatára. A weboldal színvilágában is az eddiginél derűsebb, élénkebb. Több kép, videók színesítik majd a portált – tájékoztatott az MVH elnöke.

Feldman Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára kiemelte, hogy egy kifizető ügynökség esetében a tájékoztatás, az információhoz való hozzáférés nagyon fontos, ennek pedig lényeges eleme a honlap, amit időről-időre az új követelményeknek megfelelően meg kell újítani. Mindez azért is húsba vágó a gazdák számára, mert a legtöbb gazdálkodó valamilyen jogcímen támogatást vesz igénybe. A forrásokhoz való hozzáférésben az eligazodás egyik fontos eszköze az MVH honlapja.”

Forrás:
Megújult az MVH honlapja!; Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal; 2015. november 18.
EKOP-1.2.24 – Az MVH Integrált irányítási és Ellenőrzési Rendszerének kiterjesztése (IIER2) és felkészítése a 2014-20-as KAP ciklus követelményeinek kiszolgálására; Széchenyi 2020