közigazgatás: magyarközigazgatási informatika

Nyíregyházán ezentúl mindenkinek fizetni kell a szelektív hulladékszállításért

Szerző: 2015. november 29.No Comments

„Befejeződött a több mint 1,2 milliárd forint értékű, uniós támogatású hulladékgazdálkodás-fejlesztés Nyíregyházán: a családi házas városrészekben rádiófrekvenciás csippel látták el a háztartási szemétgyűjtő edényeket. A szelektív gyűjtéshez új műanyag tárolókat helyeztek ki, a hulladékgazdálkodási társaság 17 korszerű szállító- és rakodójárművet vásárolt és állított munkába.

A szelektív hulladékgyűjtő edények a műanyag zsákos gyűjtést váltják fel, ez a megoldás gazdasági szempontból optimálisabbá, a csipek felszerelése pedig igazságosabbá teszi a rendszer, mert így mindenkinek fizetnie kell, miközben ezt idáig néhányan megpróbálták kikerülni – hangsúlyozta a Hajnaltájban a Térségi Hulladék-gazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A hulladékgyűjtő gépjárműveket ugyanis a csipleolvasó mellett kamerával is felszerelik, ami lehetővé teszi, hogy a rendszer azonnal jelezze a zugürítéseket – hangsúlyozta Petró Árpád. Az RFID olvasórendszer alapja lehet egy olyan rendszernek is, amely azt is méri, mennyi hulladék keletkezett egy háztartásban, és ennek alapján kellene fizetni – tette hozzá a szakember a Kossuth Rádió hajnali magazinműsorában.”

Forrás:
Nyíregyházán ezentúl mindenkinek fizetni kell a szelektív hulladékszállításért; Híradó.hu; 2015. november 29.