közigazgatás: magyarterületfejlesztéstudomány

Társadalmi egyeztetésen az „Önkormányzati Fejlesztések Figyelemmel Kísérése II.” című (KÖFOP-2.3.2.2-VEKOP-15 kódszámú) felhívás tervezete

Szerző: 2015. december 11.No Comments

„Elindult az „Önkormányzati Fejlesztések Figyelemmel Kísérése II.” című (KÖFOP-2.3.2.2-VEKOP-15 kódszámú) felhívás tervezetének társadalmi egyeztetése.
A felhíváshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2015. december 12-ig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.
Tájékoztatjuk pályázóinkat, hogy a fórum-hozzászólási felület karbantartás miatt korlátozottan érhető el. A társadalmi egyeztetéssel kapcsolatos észrevételeket a palyazat@me.gov.hu email címre küldhetik el a karbantartás ideje alatt.
Szíves megértésüket köszönjük!
Partnerségi egyeztetési folyamatok 2014-2020

—–

„…A felhívás célja, tervezett fejlesztések
Jelen felhívás keretében megvalósuló kiemelt projekt célja a közszolgáltatások minőségi fejlesztésének tekintetében, valamint a 2014-2020-as tervezési ciklusra való felkészülés céljából kutatások megvalósítása.

A projekt keretében megvalósítandó kutatások a vertikális és horizontális intézményi együttműködések hatékonysága növelésében rejlő, a területfejlesztési potenciálok kiaknázásához történő hozzájárulásra irányulnak. A projekt stratégiai célja, hogy hozzájáruljon a helyi közszolgáltatások rendszerének átalakításához, a hatékony, fenntartható és szolgáltató önkormányzati szemlélet kialakulásához.

A projekt fentieken kívül az önkormányzati rendszer különböző szintjeinek igényeihez és képességeihez alkalmazkodó, „akadálymentes” és hatékony információcserét biztosító és kommunikációt támogató módszertani kommunikációs eszközök kialakítását, valamint a megvalósítást, bevezetést segítő útmutatók kidolgozását kívánja megvalósítani. A helyi közszolgáltatások rendszerét, struktúráját, finanszírozási modelljét is érintő reformprogram elindításához a projekt keretében létrejövő kutatások, hatástanulmányok szakmai hozzájárulásként szolgálnak. A tárgyban már rendelkezésre álló tudás és tapasztalat rendszerezése és megosztása, valamint a megfelelő módon és közszolgálati szintekre történő becsatornázásuk szintén az ÖFFK II. projekt keretén belül valósul meg.

Stratégiai célként fogalmazódik, hogy a fenti szakmai eredmények hozzájáruljanak a hatékony és szolgáltató önkormányzati szemlélet kialakulásához. A projekt keretében megvalósítandó kutatások eredményei adatbázisban kerülnek rögzítésre, amelyhez a projekt célcsoportjai, az önkormányzatok, valamint a projekt résztvevői is hozzáféréssel rendelkeznek.
A kutatási eredmények továbbá a jogszabályi előterjesztések hatásvizsgálata során is felhasználhatók lesznek, valamint disszeminációs elemként a kormányzati szereplők felé kormányjelentés formájában rendelkezésre fognak állni…”

Forrás:
Társadalmi egyeztetésen az Önkormányzati Fejlesztések Figyelemmel Kísérése II. című felhívás tervezete; Széchenyi 2020; 2015. december 8.
Önkormányzati Fejlesztések Figyelemmel Kísérése II. KÖFOP-2.3.2.2-VEKOP-15 kódszámú; Széchenyi 2020