Skip to main content
közigazgatás: magyar

A Tolna Megyei Kormányhivatal működése a 2015. áprilisi szervezeti integráció után

Szerző: 2015. december 13.No Comments

„Az ellenőrzési és szervezési feladatok mellett képzési, adatvédelmi és közzétételi feladatokat lát el a Tolna Megyei Kormányhivatal Jogi és Koordinációs Főosztálya. A Rádió Orienten Tarnai Nikoletta főosztályvezető elmondta, a szakvizsgák szervezése és lebonyolítása, az iratkezelés felügyelete, valamint a megyei Államigazgatási Kollégium munkájának koordinálása adja főbb aktualitásaikat.

A 2015. áprilisi szervezeti integráció hatására egy egységes hivatal alakult ki. A Tolna Megyei Kormányhivatal tíz főosztályának egyike a Jogi és Koordinációs Főosztály – emelte ki a Rádió Orienten Tarnai Nikoletta főosztályvezető. A vendég rámutatott, szervezeti egységük a Koordinációs és Szervezési, valamint a Humánpolitikai Főosztály egyesüléséből jött létre.

Az ellenőrzési, képzési és szervezési feladatok mellett meghatározott adatvédelmi és közzétételi hatósága van a főosztálynak. „Szakmai segítséget nyújtunk a kormányhivatal szervezeti egységeinek és ellátjuk a perképviseletet. A szakmai gyakorlatok engedélyeinek előkészítését végezzük, továbbá projekteket és közbeszerzési eljárásokat folytatunk” – hozzátette, a szakkérdések lebonyolítása új hatáskörük. A főosztályvezető az aktualitások közül a szakvizsgák szervezését, az iratkezelés felügyeletét, illetve az integritás tanácsadók munkáját emelte ki. Rámutatott, a 2015-ös évben 174 fő tett sikeres közigazgatási alapvizsgát, míg 106-an közigazgatási szakvizsgát és 63-an építésügyi vizsgát szereztek.

A főosztály hatáskörébe tartozik továbbá a Tolna megyei Államigazgatási Kollégiummal kapcsolatos ügyek adminisztrációja és koordinációja. Ez a szervezet a kormányhivatal munkáját elősegítő szakmai fórum – emelte ki a vendég. Tarnai Nikoletta elmondta, a kollégium sokrétű feladatokkal bír: elemzi és értékeli a kormányzati döntések területi megvalósítását, előmozdítja a területi informatikai kapcsolatok fejlesztését, értékeli az ellenőrzések tapasztalatait, illetve ajánlásokat tesz a szakképzések terén.”

Forrás:
Közel kétszázan tettek közigazgatási alapvizsgát Tolna megyében; OrientPress; 2015. december 9.