távközlés

1,5 milliárd forintot fordított hálózatfejlesztésre a Drávanet

Szerző: 2016. január 24.No Comments

„Befejeződött az optikai körzethálózat fejlesztése a sellyei, a siklósi, a bajai, a kadarkúti és a nagyatádi kistérségek területén; az 1,665 milliárd forintos beruházással biztosított a nagy sávszélességű – 30 megabit (Mbit/s) feletti – internethasználat az ötvenöt településen – közölte a Drávanet Hálózatok Kft.

A pécsi székhelyű magyar vállalat azt is megemlítette, hogy a fejlesztés a térségek mintegy 21 ezer lakosát érintette. Minden településen létesült egy úgynevezett hozzáférési aggregációs pont (PoP), amely alkalmas a helyi hozzáférési hálózatok csatlakoztatására. A településeken élők és a helyi vállalkozások számára a körzethálózati fejlesztés eredménye már érzékelhető: az önkormányzatok, közoktatási intézmények, az eMagyarország Pontok és az Integrált Közösségi és Szolgáltató Terek (IKSzT) rácsatlakozhatnak a kiépült optikai hálózatra – hangsúlyozták.

A Drávanet Hálózatok Kft. tájékoztatása szerint az Európai Unió támogatásával, a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) keretében megvalósult munkálatok tavaly áprilisban indultak és a terveknek megfelelően decemberben befejeződtek.”

Forrás:
1,5 milliárd forintot fordított hálózatfejlesztésre a Drávanet; SG.hu/MTI; 2016. január 22.
GOP-2012-3.1.2 – Szélessávú körzethálózati fejlesztések támogatása; Széchenyi 2020
GOP-3.1.2-12-2012-0025. Szélessávú körzethálózati fejlesztések a Sellyei, Siklósi, Bajai, Kadarkúti és Nagyatádi kistérségekben; Drávanet Hálózatok Kft.