Skip to main content
közigazgatás: magyar

Folytatódnak a fejlesztések Zala megyében

Szerző: 2016. február 1.február 22nd, 2016No Comments

„A kormányhivatali fejleszetések folytatását, valamint Zala megye kiemelt beruházásainak, így a Modern Városok program keretében meghirdetett projektek támogatását nevezte az idei év fő feladatának Sifter Rózsa, Zala megye január elsejével kinevezett új kormánymegbízottja, a Rádió Orienten. A kormánymegbízott a bürokráciacsökkentéssel kapcsolatban elmondta, lerövidültek az eljárási határidők, illetve egyes tevékenységek már nem engedély-, csupán bejelentés kötelesek.

Új kormánymegbízott a megyében
Idén január elsejétől a korábbi főigazgató vehette át a kormánymegbízotti pozíciót Zala Megyében. Sifter Rózsától nem áll távol a vezetés, hiszen a rendszerváltást követően az ő vezetésével jött létre a városi önkormányzatnál a kárpótlási hivatal, az itt eltöltött tíz évet követően pedig a területi államháztartási hivatal igazgatója, később megyei főjegyző lett. „A közigazgatás átszervezését követően pedig 2011-től a kormányhivatal főigazgatója, szakmai irányításának első számú vezetője lehettem” – mondta. Hozzátette: a korábbi jó hagyományokat szeretné továbbvinni munkája során, de természetesen mint az minden vezetőváltásnál lenni szokott, lesznek hangsúlymódosulások.

Tűzifát ad a kormányhivatal a rászorulóknak
A jogszabály szerint a védelmi bizottság elnöki teendőit is a mindenkori kormánymegbízott látja el. Mint azt Sifter Rózsa elmondta, ennek feladatai közé tartozik egyrészt a rutinszerű működés, másrészt váratlan helyzetek alkalmával a védekezési feladatok irányítása. Mint azt kiemelte, Zala megyében ezen túl még önként vállalt feladatokat is ellátnak, így például idén télen tűzifát juttattak a rászoruló családok részére.

Életbe lépett az újabb állami rezsicsökkentés
A bürokrácia csökkentésének legújabb lépése a január elsejétől életbe lépett állami rezsicsökkentés, amelynek köszönhetően ingyenessé vált többek között a személyi igazolvány vagy a vezetői engedély megújítása. Mint azt a kormánymegbízott elmondta, a megyében sokan elhalasztották lejárt igazolványuk megújítását annak érdekében, hogy az új jogszabály életbe lépésével ne kelljen illetéket fizetniük. „A nagyobb ügyfélforgalom miatt meg is kellett hosszabbítanunk a kormányablakok nyitva tartását” – mondta a tapasztalatokról. Kiemelte: emellett újabb változás, hogy lerövidülnek az eljárási határidők, ráadásul vannak olyan tevékenységek, amelyek már nem engedély-, csupán bejelentés kötelesek.

Több tízmilliót spórolnak az épületek felújításával
Tavaly a kormányhivatal hét épülete újult meg, köztük a megyében lévő valamennyi járási hivatal hőszigetelését, ablakcseréjét elvégezték. „A felújítási munkálatokat az összes járásban elvégeztük, így decemberre le tudtuk hívni a rendelkezésre álló uniós forrásokat” – mondta. Kiemelte: a felújítással éves szinten több tízmillió forintot takarítanak meg az energiaköltségen, amit a jogszabályok előírásait betartva a kormányhivatal fejlesztésére tudnak fordítani.”

Forrás:
Folytatódnak a fejlesztések Zala megyében; OrientPress; 2016. január 24.