Skip to main content
közigazgatási informatika

A KIFÜ saját fejlesztésű projektmenedzsment szolgáltatását mutatta be a Microsoft konferenciáján

Szerző: 2016. február 29.No Comments

„A napokban rendezték meg Magyarországon első alkalommal a Microsoft Future Decoded konferenciát, amelyre a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökséget is meghívták. A KIFÜ Projektmenedzsment és kontrolling a kormányzati szektorban címmel tartott előadást a szakmai eseményen.

A KIFÜ elsődleges feladata az európai uniós finanszírozású kormányzati kiemelt informatikai projektek vezetése, koordinációja, felügyelete. Az ügynökség ezek szakszerű elvégzése érdekében olyan informatikai alkalmazáscsomagot fejlesztett, amely alkalmas a különböző típusú kormányzati projektek menedzselésének és pénzügyi elszámolásának támogatására is. Az úgynevezett PMSZ rendszert a KIFÜ 2012 óta használja aktívan projektjeiben. Jelenleg 35 projekt menedzselése valósul meg a szoftvercsomag segítségével.

Négy év alatt négy nagyobb fejlesztési fázis során jutottunk el oda, hogy egy olyan komplex informatikai rendszerrel rendelkezünk, amely a munkafolyamatokat, a dokumentációs nyilvántartást és a vezetői információs igények kielégítését egyaránt támogatja – mondta el előadása során Való Attila, a KIFÜ szakembere, aki a projektmenedzsment szoftver fejlesztéséért felel az ügynökségnél.

Az előadás anyaga ide kattintva érhető el.”

Forrás:
A KIFÜ saját fejlesztésű projektmenedzsment szolgáltatását mutatta be a Microsoft konferenciáján; Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség; 2016. február 24.