gazdaságközigazgatás: magyartávközlés

2018-ra mindenhol elérhető lesz a szélessávú internet

Szerző: 2016. március 10.No Comments

„A kormány már vizsgálja annak lehetőségét, hogy 18 százalékos áfakulcs vonatkozzon az internetszolgáltatásokra is annak érdekében, hogy néhány éven belül mindenhol elérhető legyen a szélessávú internet.
A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára egy, a Jobbik által feltett napirend utáni kérdésre válaszolva leszögezte: a következő évek egyik legfontosabb feladata a Digitális Jólét Programjának megvalósítása. Ennek része, hogy 2018-ra mindenhol elérhető legyen a szélessávú internet.

A parlamenti államtitkár felidézte: több tízezren vettek részt a kormány által kezdeményezett, az internet jövőjéről szóló konzultációban. A beérkezett válaszok alapján egyértelmű, hogy a magyar emberek olcsóbb, szupergyors internetet szeretnének, amely lehetőleg mindenhol elérhető.

Dömötör Csaba közölte, a kabinet a Nemzetgazdasági Minisztériumot bízta meg azzal, hogy vizsgálja meg a 18 százalékos áfakulcs bevezetésének lehetőségét. Megjegyezte ugyanakkor, hogy ennek mikéntjével kapcsolatban az unió illetékes szerveivel is szükségesek az egyeztetések.

Az államtitkár szerint egyértelmű a kormány szándéka: adócsökkentés segítségével is szeretné ösztönözni az internethasználatot. Úgy vélte, az újabb adócsökkentési tervek jól illeszkednének a kormány adócsökkentési filozófiájába, hiszen ismert, idén még alacsonyabb lett a személyi jövedelemadó, és bővültek a családi adókedvezmények.”

Forrás:
2018-ra mindenhol elérhető lesz a szélessávú internet; Miniszterelnöki Kabinetiroda; 2016. március 7.