Skip to main content
gazdaságinformatikaInternetközigazgatási informatikatársadalomtechnika

A városfejlesztés új útjai – Okos Városok Konferencia

Szerző: 2016. március 26.március 28th, 2016One Comment

„Az infokommunikáció az elmúlt években alapjaiban formálta újra gondolkodásunkat a minket körülvevő tárgyakról, környezetünkről és a településünkről. A korábban sokszor vizionált „okos város” fogalma mára belátható közelségbe került, léteznek elérhető árú, hatékony megoldások, információrendszerek, amelyek kényelmesebbé, eredményesebbé, költséghatékonnyá tehetik mindennapjainkat, és rendelkezésre állnak ennek megvalósítását támogató források.

Az Informatika a Társadalomért Egyesület időszerűnek látja, hogy egy egésznapos konferencia keretében bemutassa, hogy okos város fejlesztéseket tekintve melyek a kormányzat központi szakmai iránymutatásai és finanszírozási lehetőségei, melyek az elérhető hazai és nemzetközi megoldások, és milyen szakmai tanácsokat kell megfontolni egy önkormányzati „okos város program” tervezése és lebonyolítása esetében. Az esemény alkalmat ad arra, hogy összehozza a megoldások iránt érdeklődő városvezetőket és szállítókat, valamint a központi közigazgatás szakembereit.

Az Infotér „A városfejlesztés új útjai – Okos Városok Konferencia” a jövő városairól szól, arról, hogy hogyan formáljuk a jövő településeit, arról, hogy milyen városokban szeretnénk élni, hogy kihasználjuk-e az infokommunikáció adta lehetőségeket és kivédjük-e a veszélyeit.

Hogyan lesz egy város élhetőbb, fenntarthatóbb, egészségesebb és gazdaságosabb az okosváros technológiák segítségével? Hogyan segít otthonunk kényelmesebbé tételében, szabadidőnk minőségi eltöltésében, közlekedésünk fejlesztésében, hivatalos ügyeink másodpercek alatt történő elintézésében, környezetünk védelmében? Meggyőződésünk, hogy az okosváros technológiák alkalmazása, a hazai városokhoz méltó fejlődés megtartó erőt jelent majd a következő generációk számára.

Helyszín: Budaörsi Városi Uszoda és Sportcsarnok, 2040 Budaörs, Hársfa u. 6.
Időpont: 2016. május 05. 9:00 – 18:30

A konferencián a részvétel ingyenes, várunk minden érdeklődőt!

A konferenciával kapcsolatos információkat folyamatosan frissítjük, a legújabb információkért kérjük látogassa meg ezt az oldalt a későbbiekben is!

A rendezvényre vonatkozó szponzori csomagok itt megtekinthetőek!
Budapest, 2016. március 22.

Tisztelettel:
Soltész Attila
elnök
Informatika a Társadalomért Egyesület – Infotér
E-mail: titkarsag@infoter.eu

Karcagi Orsolya
marketing és szponzorációs vezető
Informatika a Társadalomért Egyesület – Infotér
mobil: +36 20 940 2880”

Forrás:
A városfejlesztés új útjai – Okos Városok Konferencia; Informatika a Társadalomért Egyesület – Infotér; 2016. március 22.