Skip to main content
közigazgatási informatika

Bakondi György: sikerült megfékezni a kormányzati informatikai rendszerek elleni támadást

Szerző: 2016. április 4.No Comments

„Már nem áll támadás alatt a kormányzati gerinchálózat – mondta az M1 aktuális csatornának vasárnap a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Bakondi György azt mondta: a kormányzati informatikai rendszerek elleni támadást szombat este sikerült megfékezni. Az illetékes nemzetbiztonsági szolgálatok bevonásával folynak a vizsgálatok, hogy tisztázzák a támadás célját, kiindulópontját, technikai kivitelezését – tette hozzá a főtanácsadó.

A Belügyminisztérium (BM) szombat délután közölte az MTI-vel, hogy 24 óra alatt több hullámban, ezres nagyságrendben támadás érte külföldi szerverekről a kormányzati informatikai hálózatot. A BM ugyanakkor jelezte: a támadásokat sikerült elhárítani. A támadások a kormányzati informatikai hálózat nyilvános pontjainak kihasználásával, így például a kormányzati weboldalon és az akadémiai hálózaton keresztül történtek – írták.

Az M1-en szombaton elhangzott, hogy egyetlen nap alatt mintegy 62 ezer támadás érte a kormányzati informatikai hálózatot.

Bakondi György az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában azt mondta: nagyfokú szervezettségre utal a magyar kormányzati rendszereket érő informatikai támadás. Ugyanakkor hozzátette: a kormányzati adatbázisoknak fejlett informatikai védelmi rendszerük van…”

Forrás:
Bakondi György: sikerült megfékezni a kormányzati informatikai rendszerek elleni támadást; Híradó.hu; 2016. április 3.