Skip to main content
közigazgatási informatika

Programmenedzsment a közigazgatásban

Szerző: 2016. április 13.No Comments

„Immáron 19. alkalommal rendezte meg a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület a Projektmenedzsment Fórumot, amelyen Kópiás Bence a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) elnökhelyettese Közigazgatási programmenedzsment tapasztalatok és tervek címmel tartott előadást.

A KIFÜ-nek a közigazgatási projektek és programok menedzselésében igen nagy rutinja van, az ügynökség az elmúlt évek alatt több mint 23 kiemelt uniós finanszírozású projektben vállalt szerepet, továbbá jelenleg is koordinálja a Digitális Jólét Program részeként megvalósuló Szupergyors Internet Alprogramot , valamint a Nyíregyháza Alprogramot . Kópiás Bence Projektmenedzsment Fórumon tartott előadásának az ez idő alatt felgyülemlett szakmai tapasztalat adta az alapját.

Kópiás Bence prezentációjának talán az egyik legfontosabb üzenete, hogy már a tervezési szakaszban azonosítani kell, projektről vagy programról beszélünk, mivel mindkét esetben a megvalósítás során más-más eljárásokra van szükség. A döntés természetesen nem ennyire egyszerű, számos feltételt kell megvizsgálnunk ahhoz, hogy pontosan meghatározhassuk az adott tevékenységet, illetve ez alapján kidolgozhassuk a projektünk vagy programunk megvalósításának részleteit.

Az előadás letölthető a következő linken: Közigazgatási programmenedzsment tapasztalatok és tervek

Forrás:
Programmenedzsment a közigazgatásban; Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség; 2016. április 13.