Skip to main content
energiagazdaságInternetközigazgatási informatikatársadalomtechnika

Miért jó nekünk az okos város?

Szerző: 2016. április 18.No Comments

„MEGHÍVÓ
a Magyar Urbanisztikai Társaság 50 éves évfordulója alkalmából szervezett eseménysorozat következő alkalmán megrendezésre kerülő műhelybeszélgetésre és vitára
MIÉRT JÓ NEKÜNK AZ OKOS VÁROS?
témakörben.

Előadók:
* Kőszeghy Lea – városszociológus; szakpolitikai munkatárs Habitat for Humanity Magyarország
* Lados Mihály – tudományos főmunkatárs, MTA KRTK; a közgazdaság-tudomány kandidátusa
* Z. Karvalics László – egyetemi docens, SZTE BTK; történész, információs társadalom kutató
Moderátor:
* Kocsis János Balázs – városszociológus; egyetemi docens BME, BCE; alelnök, MUT

Program:
A Smart City korunkban talán az egyik legtöbbet hallott hívószó városaink kapcsán, amelyhez jelentős fejlesztési tevékenység is zajlik, és az Európai Unió is egyik kiemelt területként tartja számon.
Számos rendezvény elsősorban technológiai szempontból kiindulva foglalkozott ezzel a témakörrel, míg a társadalomtudományok más jellegű megközelítései hasonló fontossággal bírnak a városfejlesztésben. Ahogy a technológiai oldal a megoldások nyújtására helyezi a hangsúlyt, a társadalmi vizsgálatok arra adhatnak választ és szempontokat, hogy melyek azok a városi problémakörök, szolgáltatások, amelyekre ezek a technológiák megoldást jelenthetnek.

16:30-től rendezvény első felében a Smart City témájában szakértő meghívott előadóink kifejtik, miért is érdekes a manapság oly sokat hallott Smart City a városok kapcsán, s mire s meddig hasznos a tervezésben, fejlesztésben.
A rendezvény második felében, 17:00-tól az előadókkal, majd a közönség bevonásával megvitatjuk, milyen tanulságai, hasznosítási lehetőségei vannak az elhangzottaknak az urbanisztika, a városfejlesztés szempontjából.

Időpont: 2016. április 21. 16:30-18:00
Helyszín: A MUT székházának nagyterme (1094 Bp. Liliom u. 48.)”

Forrás:
Miért jó nekünk az okos város?; Magyar Urbanisztikai Társaság