Skip to main content
informatikaInternet

További adatközponti régiókkal bővül a Microsoft-felhő

Szerző: 2016. május 23.No Comments

„A Microsoft folyamatosan bővíti nem csak felhőszolgáltatásai körét, hanem azoknak az adatközponti régióknak a számát is, ahonnan ezeket a szolgáltatásokat az ügyfelek elérhetik. Kanadai és koreai régiókkal bővül a Microsoft-felhő.

Afrikát kivéve minden kontinensen több adatközponti régióval rendelkezik a Microsoft — ezek biztosítják a Microsoft felhőszolgáltatásai, köztük az Azure globális elérhetőségét. A vállalat most bejelentette, két új kanadai adatközpontban indult el a kereskedelmi szolgáltatás, egyikük Quebec City, másikuk pedig Toronto közelében található. Így már a kanadai felhasználók is rendkívül alacsony késleltetés és nagy sávszélesség mellett érhetik el a Microsoft felhőszolgáltatásokat. A kanadai felhasználók nem csak Azure, hanem az Office 365 esetén is kimondottan kérhetik, hogy adataik ezekben az adatközpontokban helyezkedjenek el. A kanadai régiókban még idén elindul a Dynamics CRM Online szolgáltatás is.

Az elmúlt évek során mintegy 15 millárd dollárt költött a Microsoft adatközpontok létesítésére és fejlesztésére. Európában még idén elindul a szolgáltatás a német adatközpontokból, amelyeket a Deutsche Telekommal közösen épít ki és üzemeltet a vállalat. A technológiát a Microsoft biztosítja, az üzemeltetést azonban a Deutsche Telekom végzi, a német jogszabályok fennhatósága alatt. Emellett brit adatközpontok létesítéséről is született döntés korábban. A jelenleg üzemelő és bejelentett adatközponti régiók száma 32…”

Forrás:
További adatközponti régiókkal bővül a Microsoft-felhő; Bodnár Ádám; TechNetKlub (Microsoft); 2016. május 17.