Skip to main content
közigazgatás: magyar

A megnyitott ügyeket még a ciklus első felében lezárja a kormány

Szerző: 2016. június 6.No Comments

„A miniszterelnök az eddig befejezetlen döntések lezárásával akar belevágni a négyéves kormányzati ciklus második felébe.

Orbán Viktor pénteken a Kossuth Rádió reggeli műsorában elmondta: azt az elvárást fogalmazta meg a minisztereinek, hogy az elmúlt két évben megkezdett, de végig nem vitt, elhatározott, de aztán végre nem hajtott, a viták miatt „akaratunk ellenére” módosult összes korábbi döntést vegyék elő, és még a kormányzati ciklus első felében zárják le.

„Ne vigyünk át magunkkal rágógumiszerűen nyúló ügyeket a ciklus első feléből a következő két évbe”, hogy akkor a jövővel lehessen foglalkozni – fogalmazott a kormányfő. Ez egy nagy feladat – folytatta -, ezért sok kormányülés lesz a következő hetekben, egyenként veszik végig ezeket a döntéseket, és a kabinet úgy vág bele a négyéves ciklus második felébe, hogy „minden ügyet, amit megnyitottunk, le is zárunk”.

Orbán Viktor példaként arról beszélt, hogy a nagy rendszereket bár átalakították, egyes részeikben a viták miatt elmaradtak a végrehajtással. Az oktatást megemlítve azt mondta, hogy a terület átszervezése megtörtént, ám a tárgyalássorozatokon tető alá hozott megállapodásokkal korrigálni kell a korábbi döntéseket.”

Forrás:
A megnyitott ügyeket még a ciklus első felében lezárja a kormány; Miniszterelnöki Kabinetiroda; 2016. június 3.