Skip to main content
távközlés

Az MVM NET a 450Alliance nemzetközi távközlési szervezet tagjává vált

Szerző: 2016. július 3.No Comments

„A szövetség a 450MHz-es frekvenciasáv használatában érdekelt távközlési szolgáltatókat, berendezésgyártókat, felhasználókat, szabályozói testületeket tömörítő szervezet. Az MVM NET szakemberei komoly szakmai érdeklődés mellett mutatták be a nemzetközi szinten is innovációnak számító magyarországi LTE450-es mobil adatátviteli hálózatot a szervezet amszterdami éves összejövetelén. A tagság révén az MVM Csoport távközlési tagvállalata első kézből értesülhet a technológiát érintő fejlesztésekről, a nemzetközi tudásbázis hozzájárul a társaság által üzemeltetett hazai hálózat lehetőségeinek minél jobb kihasználásához, valamint a szolgáltatások továbbfejlesztéséhez.

Csatlakozott a 450MHz-es frekvenciasáv használatában érdekelt szolgáltatókat, berendezésgyártókat, felhasználókat, szabályozói testületeket tömörítő 450Alliance szervezethez az MVM Csoport távközlési tagvállalata, az MVM NET Távközlési Szolgáltató Zrt. Ezáltal a társaság szakemberei első kézből értesülhetnek a technológiát érintő fejlesztésekről, szolgáltatási lehetőségekről, frekvenciahasználatot érintő kérdésekről, mely információk hozzájárulnak a mobil adatátviteli hálózat lehetőségeinek minél jobb kihasználásához, valamint a szolgáltatások továbbfejlesztéséhez.

A nemzetközi szervezet évente megrendezett amszterdami összejövetelén máris komoly érdeklődés övezte az MVM NET prezentációját, amely keretében a társaság bemutatta a szekértői közönség előtt a 2016-ban átadott LTE450-es mobil adatátviteli hálózatát. Az MVM NET Európa egyik első 4. generációs, vagyis LTE hálózatát építette ki a 450 MHz-es frekvencián.

Az MVM NET 2016. április elején elindította szolgáltatásait LTE450MHz-es mobil adatátviteli hálózatán. A kormányzati és üzleti ügyfeleket kiszolgáló hálózaton nagysebességű adatátviteli szolgáltatások, valamint M2M alkalmazások kiszolgálására kissebességű adatátviteli szolgáltatások érhetőek el Magyarország teljes területén.”

Forrás:
Az MVM NET a 450Alliance nemzetközi távközlési szervezet tagjává vált; MVM NET; 2016. július 1.