Skip to main content
közigazgatási informatika

A könyvelők tiltakozásának hatására szűrhetőek lesznek az Ügyfélkaputól érkező rendszerüzenetek

Szerző: 2016. július 5.No Comments

„A Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ) csütörtökön fog egyeztetni az érintett szakmai szervezetekkel az Ügyfélkaput érintő változtatásokról, amik az utóbbi időben nagyon sok könyvelőnek nehezítették meg a munkáját, és már arra is van tervük, hogy miként alakítsák át a rendszert – írta a NISZ az Index kérdésére.

Korábbi cikkünkben írtunk arról, hogy sok magyar könyvelőt kergetett őrületbe egy központi változtatás az ügyfélkapuban, ami miatt átláthatatlanul sok levelet kaptak az utóbbi időben.

„Az MKOE tiltakozik a jelenlegi levélszemet eredményező fejlesztés ellen és azzal kapcsolatosan azonnali, elektronikus úton történő egyeztetéseket javasol! Első lépésként az ügyfélkapu 10 éve változatlan formájú tárhelyét kellene fejleszteni, amely jelenleg semmilyen szűrést, keresést, rendezést nem engedélyez, a tartós tárhely bővítését pedig a KEKKH letiltotta” – írta a Magyar Könyvelők Országos Szövetsége (MKOSZ) a Facebookon még június végén.

A NISZ azt is elárulta, hogy az általuk tervezett megoldás lehetőséget ad majd arra, hogy szűrhetőek legyenek az Ügyfélkaputól érkező rendszerüzenetek, így az ehhez kapcsolódó postafiókban csak a munkavégzés szempontjából fontos és releváns üzenetek lesznek láthatóak. Az új funkciót az egyeztetések és tesztek után, augusztus elején helyezik éles üzembe, így a könyvelők várhatóan az augusztus 12-i bevallási határnap előtt már használhatják azt.

„A könyvelők az Ügyfélkapu legaktívabb felhasználói, ezért az őket képviselő szakmai szervezet kritikái, javaslatai rendkívül fontosak számunkra. Az Ügyfélkapunak azonban széles felhasználói köre van, sokrétű igényekkel. Az elektronikus bírósági ügyintézést lehetővé tevő új funkciókat a polgári perrendtartásról szóló törvény 2016. július 1-től hatályos előírásainak megfelelően fejlesztettük ki. Figyelembe véve azonban, hogy a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete által kifogásolt jelenség valóban kényelmetlenséget jelenthet számukra, a NISZ egyeztetést folytat az érintett szakmai szervezetekkel a témában” – írták.”

Forrás:
Nem volt felesleges a könyvelők kiakadása, átalakítják a levélszemetelő Ügyfélkaput; Stubnya Bence; Index.hu; 2016. július 5.
Lásd még: Az ügyfélkapu nem szemetesláda!; Magyar Könyvelők Országos Szövetsége; 2016. június 29.