Skip to main content
közigazgatás: magyar

Közigazgatási ösztöndíjprogramok indulnak

Szerző: 2016. december 31.No Comments

„Második alkalommal hirdeti meg a kormány a Területi Közigazgatási Ösztöndíjprogramot (a továbbiakban: TKÖ Program). A TKÖ Program keretében a felvételt nyert ösztöndíjasok szakmai gyakorlatának időtartama 12 hónap, amelyet a fővárosi vagy egy megyei kormányhivatalnál töltenek el.
A jelentkezési határidő: 2017. január 22. 24:00 óra

Az TKÖ Program szervezői olyan a közigazgatási életpálya iránt elkötelezett, diplomás fiatalok jelentkezését várják, akik 35. életévüket még nem töltötték be, és szívesen megismernék a területi államigazgatás valamely szegmensét. A szakmai gyakorlat teljesítése során a befogadó intézményeknél az ösztöndíjasok beilleszkedését és a szakmai tapasztalatszerzését felkészített mentorok segítik.

A program egészének folyamán az ösztöndíjasok fejlődését és a közigazgatás alaposabb megismerését különböző jelenléti és e-learning képzések is kiegészítik. Az ösztöndíjprogram eredményes teljesítése esetén a legkiválóbb ösztöndíjasok számára lehetőség nyílik az állami tisztviselői karrier megkezdésére. A TKÖ Programmal valamint a pályázat benyújtásával kapcsolatos bővebb információt a http://tko.kormany.hu/ weboldalon találhatnak.

A pályázat benyújtásának határideje: 2017. január 22. 24:00 óra (éjfél)

A Miniszterelnökség pályázati felhívását a 2017. évi TKÖ Programra megtalálhatják a csatolt dokumentumok között is. [TKÖ]”

—–

„Hetedik alkalommal hirdeti meg a kormány a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogramot. Az ösztöndíjat elnyerő jelentkezők hét hónapot egy hazai központi államigazgatási szervnél, három hónapot pedig egy európai ország közigazgatási intézményénél töltenek el.
A jelentkezési határidő: 2017. január 22. 24:00 óra

Olyan felsőfokú végzettséggel rendelkező, a közigazgatási életpálya iránt elkötelezett, idegen nyelveket beszélő, tehetséges fiatalok jelentkezését várják, akik nyitottak, és szívesen megismernék a hazai és valamely európai ország közigazgatási rendszerét.

Az ösztöndíjasok fejlődését mentorok és változatos képzések segítik. Az ösztöndíjprogram eredményes teljesítését követően a legkiválóbb ösztöndíjasok számára lehetőség nyílik a kormánytisztviselői karrier megkezdésére is. Jelentkezni 2017. január 22. éjfélig lehet a http://mko.kormany.hu/ oldalon meghatározott módon, ahol a programmal kapcsolatos további információk is elérhetőek.

A Miniszterelnökség pályázati felhívása a 2017. évi Magyar Közigazgatási Ösztöndíjra megtalálható a csatolt dokumentumok között.[MKÖ]”

Forrás:
Másodszor indul el a Területi Közigazgatási Ösztöndíjprogram; Miniszterelnökség; 2016. december 28.
TKÖ Pályázati felhívás 2017 (pdf)
Újra lehet jelentkezni a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogramra; Miniszterelnökség; 2016. december 28.
MKÖ Pályázati felhívás 2017 (pdf)