Skip to main content
hírközlésközigazgatás: magyartávközlés

Indul a Szupergyors Internet Program kivitelezését követő projekt

Szerző: 2017. február 7.február 13th, 2017No Comments

„A Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében 400 millió forint európai uniós és hazai támogatásból megvalósuló projekt célja a Szupergyors Internet Program szélessávú fejlesztéseinek előkészítéséhez és végrehajtásához kapcsolódó feladatok ellátása. A projekt nagyban hozzájárul ahhoz, hogy 2018 végére Magyarországon minden olyan háztartás, amely ezt igényli, hozzáférhessen a szupergyors internethez.

A Szupergyors Internet Program kivitelezését követő projektben a megépülő hálózatok szakszerűségét, elvárt minőségét, jogszabályi feltételeknek való megfelelését biztosító felügyelőmérnöki hálózat kiépítésével és működtetésével kapcsolatos munkafolyamatokra kerül sor.
A Szupergyors Internet Programban megvalósuló kivitelezések műszaki lekövetései a projekt által biztosított felügyelő mérnöki tevékenység formájában zajlanak. A projekt feladata a SZIP keretében nyertes pályázók, valamint az önerős fejlesztési megállapodást aláírók tevékenységének folyamatos ellenőrzése, a kiviteli munkák követése, műszaki ellenőrzése, a megépült hálózatok megfelelőségi, minőségi és átvételi vizsgálatainak biztosítása a tervezési és hálózatépítési ajánlásban, a tervezési és kivitelezés követési útmutatóban foglaltaknak megfelelően.
Az ellenőrzések a szolgáltatók által vállalt lefedettség és technológiai megvalósítás magas szintű hálózati és szolgáltatási minőségére, a támogatási összeg hatékony felhasználása, és a határidők betartása fókuszálnak.

A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség, mint projektgazda gondoskodik a felügyelő mérnökök kiválasztásáról, felkészítéséről, szükség szerinti képzéséről, valamint az egyes pályázati szakaszoknak megfelelő ütemben elkészítendő munkaterveiről, azok teljesítéséről és adminisztrációjáról is.

Kapcsolódó projektek: SZIP – Kivitelezés követése (KKP)
KIFÜ szerepe a projektben: Projekt gazda
Projekt azonosító: GINOP-3.4.4-16-2016-00001
Indítás: 2016
Zárás: 2018
Támogatás összege: 400 Millió forint
Projekt státusza: Folyamatban lévő…”

Forrás:
Indul a Szupergyors Internet Program kivitelezését követő projekt; Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség; 2017. február 7.
GINOP-3.4.4-16 Szélessávú fejlesztések előkészítéséhez és végrehajtásához kapcsolódó feladatok ellátása; Széchenyi 2020