gazdaságinformatika

Business Analyst – A hiányzó láncszem – 33. Projektmenedzsment Műhely – Projektmenedzsment szakosztály

Szerző: 2017. május 7.No Comments

Időpont: 2017.05.11. 16:00
Hely: BME Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék, Infopark, 1117. Bp. Magyar Tudósok Körútja 2. I. ép. B. szárny, I.em 110-es tanácsterem
A HTE Projektmenedzsment Szakosztálya, együttműködve a BME Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszékével és a Corvinus Egyetem Stratégia és Projektvezetés Tanszékével szeretettel hívja az érdeklődő kollégákat a 33. Projektmenedzsment Műhelybe.

A 33. Műhely témája a

BUSINESS ANALYST – A HIÁNYZÓ LÁNCSZEM

A Műhely Fodor Andrea coach összefoglalásában a business analyst projektbeli működését vizsgálja, nemzetközi- és hazai tapasztalatok alapján, azzal a céllal, hogy a Műhely beszélgetés hozzájáruljon a kölcsönös megértéshez és a szakmai közvélemény eredményességet elősegítő befolyásolásához. A témát a Műhely résztvevői választották ki és a bevezető blog megírására illetve bevezető előadás megtartására Fodor Andreát kérték fel.

A műhely beszélgetés az alábbi kérdések megválaszolásával kívánja a témát áttekinteni – megvitatandó kérdések :

  • Mi a business analyst szerepe, feladata? Hol, hogyan értelmezik?
  • Hol van a business analyst megfelelő helye a szervezetben?
  • Mennyire láthatja el a business analyst szerepet külsős?
  • Business analyst és a projektmenedzser kapcsolata, együttműködése ?
  • Kell-e, hogy a projektvezető egyben szakember is legyen?

A Fodor Andrea által összeállított, előkészítő blog olvasható a http://blog.mfor.hu/projekt oldalon. A Projektmenedzsment Műhely munkájába minden érdeklődő előzetes regisztrációt követően (e-mailben történő regisztráció a gpronay@gmail.com címen), ingyenesen részt vehet. A Műhely munkájába való részvétellel 2 PDU (Professional Development Unit) pont szerezhető (PMP minősítettek és minősítésre készülők számára).”

Forrás:
Business Analyst – A hiányzó láncszem – 33. Projektmenedzsment Műhely – Projektmenedzsment szakosztály; Prónay Gábor; Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület; 2017
Lásd még: Business analyst; Wikipédia