Skip to main content
energiagazdaságtörvények, határozatok

Előterjesztés a Jedlik Ányos Terv végrehajtásának és a hazai elektromobilitás fejlesztésének támogatásáról

Szerző: 2017. május 7.No Comments

„A tervezet 2017. május 8-án 16.30 óráig véleményezhető a viola.kreitz@ngm.gov.hu; bence.huba@ngm.gov.hu elektronikus elérhetőségeken.

2. Elektromos meghajtású gépjármű feltöltésének jogviszonya
2. § (1) Az elektromos meghajtású gépjármű használója az elektromobilitás szolgáltatóval elektromos meghajtású gépjármű feltöltésére irányuló szerződést köthet, amely alapján szerződésben meghatározott nagy vagy normál teljesítményű elektromos töltőponton és feltételekkel töltheti fel elektromos meghajtású gépjárművét, ideértve a part menti villamosenergia-ellátást is.

3. § (1) A nyilvános elektromos töltőpont üzemeltetőjének lehetővé kell tenni az elektromos meghajtású gépjárművek használói számára az előzetes szerződéskötés nélküli, eseti alapon történő feltöltést is. A szolgáltatásnyújtás, illetve a szolgáltatásnyújtás során megkövetelt regisztrációs vagy azonosítási feltétel egyúttal nem jelenthet kötelezettséget az eseti töltésen kívüli, további töltési szolgáltatás igénybevételére…

Forrás:
Előterjesztés a Jedlik Ányos Terv végrehajtásának és a hazai elektromobilitás fejlesztésének támogatásáról; Nemzetgazdasági Minisztérium; 2017. május 3. (ZIP-fájl)
Lásd még: Az Európai Parlament és a Tanács 2014/94/EU irányelve (2014. október 22.) az alternatív üzemanyagok infrastruktúrájának kiépítéséről; Az Európai Unió Hivatalos Lapja; L 307/1; 2014. október 28.