informatikajogpolitikai informatika

Ingyen robotügyvéd minden amerikainak

Szerző: 2017. július 17.No Comments

„Különféle bírságok befizetését segít elkerülni, illetve megfogalmazza helyettük a hivatalos leveleket is.

Az ügyvédi költségek jellemzően nem olcsók, ezért sokan inkább kifizetik a büntetést ahelyett, hogy fizetnének a jogi végzettséggel rendelkező támaszért. Az Amerikai Egyesült Államokban mostantól a dolgok kicsit másképp lesznek, legalábbis ez vezette Joshua Browder alkotót, a Stanford Egyetem tanulóját.

Browder egy olyan chatbotot írt, amit az első mesterséges intelligencia vezérelt ügyvédjének hív. A DoNotPay szolgáltatás lényege hogy jogi tanácsadást nyújt, olyan esetekben mint a gyorshajtás, a parkolási bírság, részletfizetés, vagy a kártérítés (stb.). A bot eddig nagyjából 375 ezer esetben segített az elmúlt két év során, New York, Seattle és az Egyesült Királyság területén.

Mostantól azonban bárki ingyenesen igénybe veheti a DoNotPay kínálta szolgáltatásokat az Egyesült Államokban, ehhez csak fel kell keresni az oldalt, kiválasztani a megfelelő kategóriát, megválaszolni néhány fontos kérdést a robotnak, amely ezt követően legenerálja a beadandó dokumentumot. A chatbot nemcsak ismeri a törvényeket, de idézi vagy hivatkozza is ezeket a szükséges esetben. Az IP cím alapján azt is tudja, milyen helyi szabályozások vannak életben.”

Forrás:
Ingyen robotügyvéd minden amerikainak; Szűcs Péter; IT café; 2017. július 14.
Korábbi cikkünk: Automatizált jogi tanácsadás csetbot segítségével