Skip to main content
közigazgatás: magyar

Szakmai konzultációk segítik a fővárosi kormányhivatal munkáját

Szerző: 2017. augusztus 5.No Comments

„A Fővárosi Államigazgatási Kollégium idei első gyűlésén Budapest Főváros Kormányhivatala két új szervezeti egységének munkásságáról számolt be. A Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztály, valamint a Metrológiai és Műszaki Felügyeleti Főosztály immáron fél éve működik. Az integrációt követően, a szakmai minőség erősítésére fektetik a hangsúlyt a kormányhivatalban – összegzett György István, Budapest Főváros Kormányhivatalának kormánymegbízottja a Rádió Orient műsorában.

A Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztály, valamint a Metrológiai és Műszaki Felügyeleti Főosztály integrációjának legfontosabb feltétele az volt, hogy az új teendők ellátásának menete a lehető leggyorsabban beilleszkedjen a kormányhivatal szervezeti kultúrájába, megőrizve eközben – az átadott – jól működő szakmai hagyományokat.

György István elmondta, az átalakítások következtében olyan fontos ügyek hárultak a kormányhivatalra, mint például az egyszerű honosítással kiadott kettős állampolgárságok, a nemzeti etalonok minősítése, az online pénztárgépek ellenőrzése vagy éppen a gyámhatósági ügyek intézése. A feladatok zökkenőmentes ellátását főként a szakemberek sikeres megtartása biztosította.

A kormányhivatalban dolgozó kollégák nagy része több diplomás szakember, így fontos megteremteni számukra a megfelelő körülményeket, munkafeltételeket, hiszen személyük és tudásuk nehezen pótolható ‒ emelte ki a kormánymegbízott.

Az integráció a következő fél év során a szervezeti kultúra tovább csiszolásáról és fejlesztéséről szól. A magasabb szinten történő ügykezelés és szakmaiság érdekében a szakmai konzultációk megtartása elengedhetetlen a szakmai főosztályokban és a kerületi hivatalokban. Fontos továbbá az első-, és a másodfokú hatósági munka segítése, amelyek során a cél, hogy a szakmai ügyek esetében hozott döntések a lehető legkisebb számban térjenek el egymástól.

A kommunikációt a jogszabályok és az ügymenetek helyes értelmezéséről többek között a Fővárosi Államigazgatási Kollégium munkacsoportjai segítik, akár a különböző területeken dolgozó szakemberek között is.

György István kiemelte, idén is részt vesznek a Sziget Fesztiválon. A Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központtal közösen kialakított ponton mindkét szervezet szolgáltatásai megismerhetőek lesznek. A kormányhivatal munkatársai álláskeresési tanácsadással készülnek, segítenek a helyes önéletrajzírásban, az ügyfélkapu nyitásában, ugyanakkor egészségügyi és fogyasztóvédelmi tanácsokkal is ellátják a szigetlakókat. Az elvesztett vagy talált személyi okmányok esetében létesült egy konkrét helyszín, amely alkalmas az iratok leadására és a visszajuttatására ‒ zárta szavait György István, Budapest Főváros Kormányhivatalának kormánymegbízottja.”

Forrás:
Szakmai konzultációk segítik a fővárosi kormányhivatal munkáját; OrientPress; 2017. július 31.