Skip to main content
közigazgatás: külföldönközigazgatás: magyartársadalom

Szeptember 21-én infónap, új pályázat városoknak!

Szerző: 2017. szeptember 10.No Comments

„Az URBACT nemzetközi városfejlesztési program idén is pályázatot ír ki, amelyhez hazai városok is csatlakozhatnak. A csatlakozás előnyeiről és módjáról, a partnerkeresés lehetőségeiről, illetve az itthon és külföldön már bevált és nálunk is alkalmazható példákról tájékozódhatnak az érdeklődők a szeptember 21-ei infónapon, melyre a Kortárs Építészeti Központban kerül sor.

A Kolorcityvel önmagát nagy sikerrel újradefiniáló Kazincbarcika és a Budapest100-zal taroló Újbuda már rendelkezik a nemzetközi „Jó gyakorlat” kitüntető címmel. Az URBACT európai városfejlesztési program keretében hamarosan új pályázat indul, melyhez csatlakozva akár újabb hazai települések is eljuthatnak eddig a megtiszteltetésig.

A transzfer városhálózat pályázat ismertetésére és a jó gyakorlatok bemutatására szeptember 21-én az URBACT program Nemzeti Tájékoztatási Pontja és a Miniszterelnökség infónapot szervez. A Kortárs Építészeti Központ Bartók Béla úti székhelyén tartandó tájékoztató napon szakmai beszélgetés keretében hallhatnak az érdeklődők arról is, hogy mit tanulhatnak Európa városai Magyarország „Jó gyakorlat”-díjas településeitől.

A beszélgetésen jelen lesz Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere, valamint a város együttműködő partnerei közül Tátra Ildikó a Család- és Gyermekjóléti Szolgálattól, valamint Pelle Anna, a kazincbarcikai Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub képviseletében. Az újbudai Budapest100 projekt nézőpontját Antal Nikolett a B32 Galéria és Kultúrtér művészeti vezetője, illetve Szakál Georgina az újbudai önkormányzat pályázati koordinátor jeleníti meg.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az esemény meghívó-oldalán lehet.

Az URBACT Nemzeti Tájékoztatási Pontja a Lechner Tudásközpont.”

Forrás:
Új pályázat városoknak!; Juhász Réka; Lechner Tudásközpont; 2017. szeptember 8.
Lásd még: KolorCity Kazincbarcika; Wikipédia
Budapest100