egészségügyközigazgatás: magyar

Miniszterelnöki megbízott irányítja az új szuperkórház felépítését

Szerző: 2017. október 24.No Comments

„Várhatóan a Szent Imre Kórház jelenlegi főigazgatóját, Bedros J. Róbertet bízza meg Orbán Viktor miniszterelnök a Dél-Budán létesítendő szuperkórházra vonatkozó projekt irányításával – értesült a Magyar Idők.

Ismert: a fővárosi és Pest megyei egészségügyi rendszer rekonstrukcióját célzó Egészséges Budapest program (EBP) keretében a következő tíz évben több mint 700 milliárd forint jut fejlesztésre ebben a régióban. A jelenlegi elképzelések szerint amellett, hogy az összes fekvőbeteg-intézményt felújítják, három centrumkórház is létesül a fővárosban, ezek mindegyikében minden feltétel adott lesz a teljes körű, folyamatos és legmagasabb szintű 24 órás ellátásra, így ezekből nem lehet majd a jövőben beteget elküldeni.

A dél-pesti szuperkórház az Országos Kardiológai Intézet–Szent István–Szent László Kórház területén, az észak-pesti a Honvédkórház bázisán jön létre, a dél-budai régió lakosai a XI. kerületben, a Dobogó városrészen építendő új szuperkórházhoz tartoznának. A tervek alapján itt egy 1058 ágyas modern tömbkórházat hoznak létre mintegy százezer négyzetméteren. Olyan, mindennel felszerelt úgynevezett sokszakmás sürgősségi központot alakítanak ki, ahol a súlyos sérülteket is gyorsan és szakszerűen el tudják látni.
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a dobogói beruházás ráfordításait 120-150 milliárd forintban körvonalazta.”

Forrás:
Miniszterelnöki megbízott irányítja az új szuperkórháza; Haiman Éva; Magyar Idők; 2017. október 21.