közigazgatás: külföldönközigazgatási informatika

Az okmánybélyeg-automaták több mint fele nem működik Szlovákiában

Szerző: 2017. november 25.No Comments

„A belügyminisztérium felhívja a lakosság figyelmét, hogy a Szlovák Posta okmánybélyeg-automatáinak többsége átmenetileg nem működik. A hiba elhárításán jelenleg is dolgoznak – számolt be a belügyminisztérium sajtóosztálya.

A Szlovák Posta szóvivője, Martina Macková elmondta, hogy a meghibásodás 345 automatából 176-ot érint. „A számláló aktualizálása közben hiba lépett fel a rendszer és az automaták szinkronizálása között“ – tájékoztatott, és hozzátette, hogy azok az automaták, amelyek jelenleg nem működnek, a belügyminisztérium egyes munkahelyein és a pozsonyi adóhivatalban találhatóak.

A Szlovák Posta információi szerint mindent megtesznek, hogy a következő néhány órában az automatákat megjavítsák. Azoknak, akiknek illetéket kell fizetniük, a posta több lehetőséget is javasol. Okmánybélyeget vásárolhatnak az eKolok nevű mobil és web applikáción keresztül, az egyes hivatalok POS termináljainál, vagy néhány postai fiókrészlegen, ahol igazolást kapnak az ügyintézési illeték kifizetéséről”

Forrás:
Az okmánybélyeg-automaták több mint fele nem működik; Bumm.sk; 2017. november 24.