Skip to main content
energiagazdaságközigazgatás: külföldönközigazgatás: magyartechnika

II. Regionális Digitális Csúcstalálkozó hírei: együttműködés Horvátországgal az elektromobilitás területén

Szerző: 2018. január 29.No Comments

„Magyarország és Horvátország a jövőben bővíti az együttműködést az elektromobilitás terén és megvizsgálják az elektromobilitási stratégiák összehangolásának lehetőségét.
Magyarország kész megosztani tapasztalatait az elektromobilitás elterjedését támogató intézkedésekről, legyen szó az ösztönző szabályozási környezetről vagy épp a közösségi közlekedésben használt elektromos autóbuszflottáról – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, miután hivatalában fogadta Martina Dalic horvát miniszterelnök-helyettest.

A csütörtökön megrendezett 2. Regionális Digitális Csúcstalálkozó alkalmából tartott megbeszélésen a felek megállapodtak abban, hogy Magyarország és Horvátország a jövőben bővíti az együttműködést az elektromobilitás terén, egyúttal megvizsgálják az elektromobilitási stratégiák összehangolásának lehetőségét.

A horvát miniszterelnök-helyettes az egyeztetésen kifejtette, vizsgálják, Horvátország miként tudna csatlakozni ahhoz a regionális sartup együttműködéshez, amelyet Magyarország kezdeményezésére még az első Regionális Digitális Csúcstalálkozó alkalmával írtak alá a V4-es országok, és amelyhez azóta már Szlovéniai is csatlakozott.

Varga Mihály megbeszélést folytatott Mariya Gabriel digitális gazdaságért és társadalomért felelős uniós biztossal is, akivel egyetértettek abban, hogy a digitalizációnak hangsúlyosabb szerepet kellene kapnia az uniós fejlesztéspolitikában. Az uniós biztos üdvözölte a digitalizáció és az elektromobilitás elterjesztéséért tett magyar lépéseket.”

Forrás:
Horvátországnak mutatnánk utat elektromobilitásban; Világgazdaság; 2018. január 25.