Skip to main content
gazdaság

Újabb telephelybővítés a Magyar Postánál: ötször nagyobb területen működik tovább áprilistól a Magyar Posta debreceni logisztikai üzeme

Szerző: 2018. április 7.No Comments

„Újabb telephelybővítés történt a Magyar Postánál, ezzel folytatódik a logisztikai üzemek tavaly elkezdett fejlesztése. 2018 első ilyen beruházása a debreceni logisztikai üzem új helyre költöztetése a Debreceni Logisztikai Központ és Ipari Parkban. Az új depó lényegesen nagyobb, több mint ötször akkora, mint a korábbi üzemi terület.

Az üzemben széleskörű tevékenység zajlik: levél- és csomagfeldolgozás, illetve ezek felvétele és kézbesítése, raklapos termékek, valamint hírlap, reklámkiadványok feldolgozása. A méretnövelésre azért volt szükség, mert a raklapos- és a csomagküldemények mennyisége évek óta tartós emelkedést mutat, és a régi, jóval kisebb helyen egyre kevésbé fért el a beérkező küldeménymennyiség. A debreceni logisztikai üzemben több mint 200-an dolgoznak. Az új telephelyen a munkatársak kulturált körülmények között, a korábbihoz képest korszerűbb technológiai eszközökkel dolgozhatnak, valamint jobbak a munka- és a szociális körülmények is.

A Magyar Posta 2017-ben kezdte meg országszerte telephelyeinek bővítését, korszerűsítését. Tavaly összesen 21 000 négyzetméterrel bővült a csomagfeldolgozói terület országszerte: egy új üzem létesült a fővárosban, valamint öt vidéki üzem költözött nagyobb helyre. A fejlesztésekre azért volt szükség, mert évek óta folyamatosan bővült az e-kereskedelem, ennek következtében a kezelendő és kézbesítendő csomagmennyiség is jelentősen emelkedett az elmúlt években. A Magyar Posta logisztikai fejlesztéseinek része egy új csomagfeldolgozó gép üzembe állítása. A tervek szerint az új gépet a 2018-és év végi csúcsszezon előtt üzembe helyezi a vállalat.”

Forrás:
Ötször nagyobb területen működik tovább áprilistól a Magyar Posta debreceni logisztikai üzeme; Magyar Posta; 2018. április 5.