Skip to main content
gazdaságinformatikaközigazgatás: magyartechnika

B Day 2.0 – Nemzetközi blokklánc-konferencia Budapesten

Szerző: 2018. október 7.No Comments

„B-Day 2.0 néven kétnapos nemzetközi konferenciát szervez a Blockchain Kutatási Egyesület 2018. november 8-án és 9-én a budapesti Bálnában.
Hol van az érték a blokkláncban? – teszik fel a kérdést a szervezők. A tervek szerint erre a kérdésre keresik a választ a plenáris előadók és a műhelybeszélgetések résztvevői a budapesti Bálnában november 8–9-én megrendezendő B-Day 2.0 blockchain-konferencián. A tanácskozás szervezője a Blockchain Kutatási Egyesület, a rendezvényen részt vesz a hazai kriptovilág színe-java, és olyan multinacionális nagyvállalatok is, amelyek a blokklánc-technológia fejlesztésére és kiaknázásra a közelmúltban saját szervezeti egységeket hoztak létre.

A hivatalos közlemény szerint a rendezvény legnagyobb érdeklődéssel várt előadója az USA-ban élő Nick Szabo – az informatikai guruban sokan a bitcoin kriptovaluta rejtőzködő atyját sejtik. További előadók a blokklánc- és kriptoszcéna legkiválóbb hazai és nemzetközi szakemberei, bővülő névsoruk elérhető a konferencia honlapján.

„A hírekben legtöbbször a bitcoin és a többi kriptovaluta árfolyam-ingadozásai szerepelnek, hiszen a hirtelen meggazdagodás mindenkinek a fantáziáját megmozgatja” – mondja Szilágyi Imre, a B-Day események ötletgazdája. – „Mindeközben a blokklánc-technológia az egyik legdinamikusabban fejlődő, az élet számos területét érintő globális iparággá vált: több ezer blockchainhez kapcsolódó álláshirdetés van a neten, 2018 első negyedévében a computerworld.com cikke szerint több mint 6000(!) százalékos volt az éves bővülés ezen a területen a nemzetközi állásportálok adatai alapján.”

„A blokklánc alapú technológiai fejlesztésekben a magyar szellemi erő nagyon is jelen van” –nyilatkozta Csabai Csaba, a Blockchain Kutatási Egyesület tagja, a budapesti Variance HUB blokklánc-fejlesztőközpont létrehozója. – „Egyesületünk célja, hogy ebben a magas hozzáadott értékű, munkahelyteremtő iparágban Magyarország élenjáró tudásközponttá váljon. Ez vezérelt bennünket, amikor a B-Day 2.0-t regionális konferenciaként szerveztük meg, a környező országok szakembereinek és döntéshozóinak bevonásával.”

A konferencia programjáról, az előadók személyéről a B-Day 2.0 honlapja ad részletes tájékoztatást.”

„…Hol van az érték a blokkláncban?
* Előadóinkkal arra keressük a választ, hogyan teremt értéket a blockchain.
* Mi alapján lehet eldönteni egy projektről, hogy valóban értéket teremt vagy csak piramisjáték?
* Meghívtuk a szabályzó hatóságokat is, hogy lássuk merre fejlődik az iparág – vajon lehet-e Magyarország blockchain nagyhatalom?…”

Forrás:
Nemzetközi blokklánc-konferenciát rendeznek Budapesten; IT café; 2018. október 5.
B Day 2.0; Blockchain Budapest