Skip to main content
gazdaságInternetmédiaművelődéstársadalom

A legnézettebb hazai weboldalak rangsora 2018

Szerző: 2018. október 24.No Comments

Élen a hírportálok
Az ite.hu SEO portál immár második alkalommal készítette el a 100 legnézettebb hazai weboldal listáját. A listát az Index, az Origo és a Startlap vezeti. Ez a három oldal, amelyik naponta 1 milliónál is több látogatást regisztrál átlagosan.

A vezető oldalak jellemzően magazinok és hírportálok, de egy-egy blogoldal, vagy e-mailszolgáltató is felfért a listára, és meglepő módon itt találjuk az egyik legnépszerűbb hazai torrentoldalt és a gyakorikerdesek.hu is.

A hirdetőoldalak közül a jofogas.hu,a hasznaltauto.hu és az ingatlan.com vezeti a listát. A receptsite-ok esetén a három vezető márka a Nosalty, a Mindmegette és a Receptneked.

A meteorológiai oldalaknál nem változott a sorrend; az Időkép után a Köpönyeg és a met.hu következik.

Bankok és oktatási oldalak
A listán szép számmal vannak jelen az oktatási oldalak: a Sulinet mellett, az egyetemek weblapjai, sorrendben az ELTE, a BME és a Debreceni Egyetem található meg a élmezőnyben.

A négy évvel ezelőtt felméréshez hasonlóan a nagy bankok oldalai és a telefontársaságok is felfértek a 100-as listára

A szürke zóna
Nem csak legális, de legalábbis a szürke zónában mozgó oldalak is szép számmal megtalálhatóak a magyarok által legkedveltebb weblapok között. A két nagy torrent oldal mellett négy online filmeket kínáló site is felfért a listára.

Visszaszorulóban a like-blogok
Örömteli hír, hogy a korábbi évek adataihoz képest visszaszorulóban vannak az un. likeblogok, amelyek közül néhány, olykor hamis hírek terjesztésével elsősorban a Facebookról kapták látogatóikat.

Korosodik a lista
Érdekesség, hogy a négy évvel ezelőtti felméréshez képest korosodik a lista. Míg 2014-ben a weboldalak átlagéletkora alig volt több, mint tíz év, most már a 13 évhez közelít a listán szereplő site-ok életkora.
Mindez azonban nem jelent állandóságot, hiszen a 2014-es felméréshez képest 44 új weboldal került fel a toplistára és értelemszerűen ennyi is tűnt el. Új weblapok a listán például a nagy webáruházak, az Emag, vagy az Edigital, ami jól mutatja a vásárlói szokások megváltozását és az e-kereskedelem térhódítását.

De nem csak webáruházak, hanem hírportálok és magazinok is be tudtak törni a TOP100-as listára; a Bien, a 888, vagy a Ripost új szereplők a listán.

Ötvenezren hivatkoznak rá
Keresőoptimalizálási szempontból érdekes adat, hogy egy-egy weboldalra hány másik weboldal hivatkozik. E téren a blog.hu a vezető, amire 50 ezer másik weboldal hivatkozik. Ezt a nagy egyetemek, illetve az Index és az Origó követi. Ezt követően nagy törés van a listában, a TOP100-as listán lévő oldalakra jellemzően tízezer, vagy annál is kevesebb másik oldal hivatkozik.”

Forrás:
A legnézettebb hazai weboldalak rangsora 2018; Szuhi Attila; ITE.hu; 2018. október 17.
Ezeket a weboldalakat nézték a legtöbben; Médiapiac.com; 2018. október 19.