Skip to main content
gazdaságkörnyezetvédelemközigazgatás: magyarközigazgatási informatika

Elindult az Agrárminisztérium új statisztikai honlapja

Szerző: 2019. március 2.No Comments

„Elkészült és 2019. február 27-vel elindult az Agrárminisztérium új statisztikai honlapja.
Az új honlap létrejöttének célja, hogy egy jól strukturált, felhasználóbarát, könnyen kezelhető felületről egyszerűen letölthető legyen a kívánt statisztikai adattartalom. Az adatok mellett elérhetőek még rövid statisztikai közlemények, módszertani információk, minőségjelentések, kérdőívek, valamint a minisztérium éves publikációs naptára is.

Publikálásainkkal szeretnénk reális képet adni az agrárgazdaság és a környezetvédelem öt szakterületéről: az agrárhitelezésről, az erdőgazdálkodásról, a vadgazdálkodásról, valamint a levegőtisztaságról és a védett természeti területekről.

Reményeink szerint az új honlap, amelyet eddigi tapasztalataink és a felhasználók kérései alapján terveztünk, megkönnyíti a gyakorlati szakemberek, a kutatók, az oktatók és a szélesebb közvélemény információhoz jutását.[Agrárminisztérium]”

„Köszöntjük Önt, kedves Felhasználó, az Agrárminisztérium új statisztikai oldalán!

Az új honlap megalkotását az a cél vezérelte, hogy minél inkább felhasználó barát, jól átlátható és könnyen használható felületen jelenítsük meg a statisztikai tartalmakat.

Mivel mai, felgyorsult világunkban egyre hangsúlyosabb szerepet kap egy téma alapos körbejárása, oldalunkon próbáltuk ezt visszatükrözni. Ezért a puszta adatközlés mellett, nagy hangsúlyt fektettünk egy olyan széleskörű tartalom megjelenítésére is, amely magában foglalja a statisztikák módszertani leírásait, az adatgyűjtő kérdőívek megjelenítését, az adatminőséget bemutató jelentéseket, valamint rövid statisztikai közleményeket.

Reményeink szerint az új honlap, amelyet eddigi tapasztalataink és a felhasználók kérései alapján terveztünk, kielégíti majd az összes felhasználó igényeit, legyen az gyakorlati szakember, kutató, diák, vagy érdeklődő.

Publikálásainkkal szeretnénk reális képet adni az agrárgazdaság és a környezetvédelem öt szakterületéről: az agrárhitelezésről, az erdőgazdálkodásról, a vadgazdálkodásról, valamint a levegőtisztaságról és a védett természeti területekről.

Egy „indulás” mindig sok izgalmat hordoz magában, elsősorban azt a kérdést, hogy milyen lesz, jól fog-e működni, jó irányban indultunk-e el, a felhasználók elégedettek lesznek-e, vagyis, hogy elképzeléseink megállták-e a helyüket.

Ezért mérjük oldalunk látogatottságát és kérjük a tisztelt Felhasználót, hogy a megadott elérhetőségen – agrarstatisztika@am.gov.hu – bizalommal jelezzék felénk észrevételeiket, javaslataikat.[Agrárstatisztika]”

Forrás:
Elindult az Agrárminisztérium új statisztikai honlapja; Agrárminisztérium; 2019. február 28.
Az Agrárminisztérium statisztikai információi; Agrárstatisztika