Skip to main content
gazdaságközigazgatás: magyar

„Tapasztalt egyének babonája, hogy a hivatalokban való császkálás ritkán vezet jóra.”

Szerző: 2019. augusztus 3.No Comments

„„Tapasztalt egyének babonája, hogy a hivatalokban való császkálás ritkán vezet jóra.” Rejtő Jenő A megkerült cirkáló című művéből vett ezen idézettel kezdte köszöntőjét dr. Bíró Attila hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkár ma, amikor átadták a Tolna Megyei Kormányhivatal Tormay Béla utcai ingatlanegyüttesének megújult irodaépületét. A Szekszárdi Járási Hivatal Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztályának Növény- és Talajvédelmi Osztálya kapott ott helyet.

Az idézetre utalva, dr. Bíró Attila kiemelte, azt szeretnék, ha az ügyfelek nem Fülig Jimmy tapasztalataival távoznának, hanem arra törekednek, hogy színvonalas, gördülékeny ügymenettel találkozzanak. Mint mondta, az emberekben gyakran még szorongás, aggodalom merül fel, ha közigazgatási ügyeket kell intézniük, mert attól tartanak, olyan lesz mint egy furcsa társasjáték: bármikor visszaküldhetik a startmezőre, vagy éppen „kimarad egy körből”, mert nem sikerül egyből a dolog végére érni. – Komoly feladat, hogy ez a vélekedés megváltozzon – hangsúlyozta a helyettes államtitkár, hozzátéve, hogy 2010-ben ezért kezdte el a kormány a közigazgatás átalakítását. Létrehozták a kormány- és a járási hivatalokat, valamint a kormányablakokat. Arról is beszélt, hogy ha a munkavégzésben megkövetelik a magas színvonalat, akkor ahhoz megfelelő körülményeket is biztosítani kell a hivatalban dolgozók és az ügyfelek számára. Az irodaépület felújítására több mint 150 millió forintot fordítottak hazai forrásból.

Dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott köszönetet mondott a kormánynak az anyagi fedezet biztosításáért, illetve a kollégáknak a türelmükért, és mindenkinek, aki szerepet vállalt a munkálatokban. Mint mondta, szükség van ilyen korszerű épületre, hiszen a Magyarországon termelt szántóföldi kultúrákat tekintve, Tolna megye több növény termesztésében is az első három hely valamelyikén szerepel. – A kormánynak mindent meg kell tennie, hogy hazánk világszínvonalú mezőgazdaságát XXI. századi módon tudják kiszolgálni. A Tormay Béla utcai irodaépület felújítása kicsi, de fontos lépés, mivel így lényegesen jobb körülményeket tudnak biztosítani a Növény- és Talajvédelmi Osztály dolgozóinak és ügyfeleiknek – tette hozzá”

Forrás:
Lényegesen jobb körülményeket biztosítanak; Hanol Erzsébet; TEOL.hu; 2019. július 31.