Skip to main content
közigazgatás: magyarművelődés

Jövő egyeteme hackathon: 24 órás innovációs ötletverseny az NKE-n

Szerző: 2019. szeptember 22.május 30th, 2022No Comments

„A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Magyarországon először 24 órás innovációs ötletversenyt rendez a jövő egyeteméről. A Design Terminallal közösen szervezett eseményen a közösségi tér és az információcsere témakörében várnak innovatív megoldásokat a jelentkezőktől a szervezők.

A 24 órás ötletversenyen, azaz hackathonon az egyetem hallgatói innovatív ötletüket fejlesztik mentorok közreműködésével. A hackathonra olyan újításokkal jelentkezhetnek a csapatok, amelyek a „jövő egyetemének” építését indítják el a közösségen belül. Az újítás lehet a campus tereinek jobb közösségi kihasználásához, valamint a hallgatók és oktatók közötti információcseréhez kapcsolódó szervezeti megoldás, technológiai fejlesztés vagy más újszerű projektjavaslat.

A 24 órás ötletversenyre pályázó csapatoknak a jelentkezéskor a felhívásban meghatározott egyik kihívásra kell ötletet kidolgozni, amit a verseny során mentorok, szakértők segítségével fejleszthetnek tovább, és az így tökéletesített projekttervet, a rendezvény zárásaként, a szakmai zsűri előtt kell röviden prezentálniuk. A felhívásra az nke.designterminal.org oldalon lehet jelentkezni 2019. október 20-ig.

A november 13-14-i eseményre 2-4 fős csapatok jelentkezhetnek, az aktív NKE nappali tagozatos alapképzéses vagy mesterképzéses hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatók közül. Az ötleteket erősíti, ha a kidolgozás során több szempontot mérlegelnek a csapattagok, ezért javasolt a hallgatóknak vegyes összetételű csapatokat alkotniuk, melyeknek tagjai legalább két különböző kart képviselnek.

A versenyen értékes díjakat nyer az első három helyezett csapat:

1. HELYEZETT
300.000 Ft értékű repülőjegy utalvány a csapatnak
Brain Bar napi belépőjegyek a csapattagoknak
Szakmai konzultáció

2. HELYEZETT
150.000 Ft értékű repülőjegy utalvány a csapatnak
Brain Bar napi belépőjegyek a csapattagoknak

3. HELYEZETT
Brain Bar napi belépőjegyek a csapattagoknak

A részletes kihívások:

Az egyetemi campus, mint közösségi tér
Hogyan lehet a campus által adott tereket, lehetőségeket jobban kihasználni, annak érdekében, hogy előszeretettel töltsék ott idejüket a hallgatók, oktatók?
Milyen új közösségi terek kialakításával lehet jobban kihasználni a rendelkezésre álló helyszíneket, vajon milyen új eszközök telepítésére, fejlesztésére lehet szükség a jövő egyetemén?
Milyen programokkal, közösségi szerveződésekkel, eseményekkel, szolgáltatásokkal lehet a hallgatói életet felpezsdíteni, az egyetemi hagyományokat újragondolni a campuson belül és kívül egyaránt?
Hogyan lehet elősegíteni, hogy a külön szakokra járók megismerhessék egymást, és életre szóló barátságok köttethessenek?
A Ludovika Egyetemi Campus mellett, várjuk ötleteiteket a bajai campus és az NKE Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar központjához kapcsolódó fejlesztésekre is.

Információcsere
Milyen eszközökkel és megoldásokkal lehetne az információcserét egyszerűbbé tenni a hallgatók, illetve oktatók között?
Milyen tudásmegosztási lehetőségekre számíthatunk a jövő egyetemén, hogyan fog zajlani, hogyan lesz egyszerűbb az oktatás a jövőben?
Hogyan tehetjük lehetővé, hogy a különböző szakok hallgatói többet megtudjanak egymás tanulmányairól és megismerhessék egymás szakterületeit?”

Forrás:
Jövő egyeteme hackathon: 24 órás innovációs ötletverseny az NKE-n; Nemzeti Közszolgálati Egyetem; 2019. szeptember 17.