Skip to main content

„ Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke jövőre az Európai Elektronikus Hírközlési Szabályozók Testületének (BEREC) egyik alelnöke lesz – közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.

A közleményben azt írták, a szervezet Krétán rendezett tisztújítói ülésén a tagországok Karas Monika mellett Tonko Obuljent, a horvát hírközlési hatóság vezetőjét, az ír Jeremy Godfrey-t, a BEREC leköszönő elnökét és Michel Van Bellinghent, a belga hírközlési hatóság elnökét választották meg alelnöknek.

Utóbbi 2021-ben a testület elnöke lesz, jövőre pedig a svéd Dan Sjöblom irányítja a BEREC-et – tették hozzá.

A megbízatások ideje egy évre szól, a mindenkori elnök a hivatalba lépése előtti és a rákövetkező évben alelnökként is segíti a munkát.

A döntést azért az őszi találkozón hozták meg, mert ezzel elősegítik a munkaterv fejlesztését, és több időt hagynak a felkészülésre, az érintettek bevonására és a tervezésre – olvasható a közleményben.

A BEREC a 28 európai nemzeti szabályozó hatóság vezetőiből álló testület, amely tanácsokkal segíti az Európai Bizottságot és a nemzeti szabályozó hatóságokat, valamint segítséget nyújt az Európai Parlamentnek és az Európai Tanácsnak az elektronikus hírközlés uniós szabályozási keretrendszerének alkalmazásával kapcsolatos kérdésekben.”

Forrás:
Karas Monika lesz a BEREC egyik alelnöke; Magyar Nemzet/MTI; 2019. október 3.
Lásd még: BEREC