Skip to main content
gazdaságközigazgatás: magyar

Nemzeti Adókonzultáció 2019

Szerző: 2019. október 6.No Comments

„Konzultáció a NAV új ellenőrzési szemléletéről, a jogkövetést ösztönző megoldásokról, a vállalatcsoportok kihívásairól, a társaságiadó-alanyiságról. A plenáris és szekcióüléseken a NAV szakértői mellett a Pénzügyminisztérium, a vállalkozói szféra és az adótanácsadói szektor vezető szakemberei vesznek részt.

A konferencia fővédnöke dr. Sors László, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vezetője.

A konferencia célja, hogy átfogó képet adjon a magyar adópolitikáról, az adóhivatali, jogkövetést ösztönző megoldásokról, a társaságokat érintő új szabályokról és egyben visszacsatolási lehetőséget biztosítson a társaságokat, szakértőket képviselő szervezetek számára.

A konferencia hagyományainak megfelelően nemcsak előadások, hanem izgalmas kerekasztal-beszélgetések tárják fel az egyes témakörökhöz kapcsolódó folyamatokat, ismereteket, egyúttal kiváló lehetőség kínálkozik vélemények, észrevételek, javaslatok megvitatására is.

Az idei Nemzeti Adókonzultáció szakmai tartalma, az aktuális adóstratégiai kérdések mellett az adózói jogkövető magatartást segítő, támogató megoldásokat, a jogkövetés-ösztönzés újszerű módszereit és tapasztalatait helyezi középpontba.

A konferencián Varga Mihály pénzügyminiszter nyitóelőadása után a Pénzügyminisztérium adóügyi szakterületének, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vezetői és szakértői, valamint a vállalkozói, tanácsadói szektor szakemberei fejtik ki véleményüket, osztják meg tapasztalataikat a hallgatósággal az előadások és kerekasztal-beszélgetések során. A konferencia résztvevői már az előadások és beszélgetések közben is kérdezhetik a szakembereket, előadókat.

A konferencia időpontja 2019. november 29. (péntek), helyszíne: Danubius Hotel Helia (Budapest).

A korábbi évek magas résztvevői létszáma bizonyítja, hogy a rendezvény iránt a gazdasági élet szereplői és a szakmai szervezetek nagy érdeklődést mutatnak, reményeink szerint így lesz ez idén is.

Várunk minden érdeklődőt, ügyfeleinket, szakmai partnereinket a rendezvényre, melyre november 25-ig regisztrálhatnak

Program

A konferencia fővédnöke dr. Sors László, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vezetője.

Házigazda: dr. Kis Péter András, a NAV szóvivője

PROGRAM

10 órától 13 óráig előadások és kerekasztal-beszélgetés

Előadók: Dr. Sors László, a NAV vezetője
Varga Mihály pénzügyminiszter
Dr. Vankó László, a NAV bűnügyi főigazgatója

Tudatos adózók, segítő hivatal kerekasztal-beszélgetés

Moderátor: Tamásné Czinege Csilla helyettes államtitkár

Vitaindító előadás: Izer Norbert államtitkár, PM

14 órától 17 óráig szekcióülések előadásokkal és kerekasztal-beszélgetésekkel

1. szekció: Vállalatcsoportok adózása

Szekcióvezető: Sinkáné dr. Csendes Ágnes, a NAV adóügyi szakfőigazgatója
Hazai és nemzetközi vállalatcsoportok adózási kihívásai
A csoportos társaságiadó-alanyiság
A csoportos társaságiadó-alany létrejötte, a tagok illetve a csoport által fizetendő adóelőleg, tao-felajánlás, transzferár, tao-kedvezmények, adóoptimalizálás, agresszív adótervezés, BEPS akciótervek hazai megvalósítása.

2. szekció: A jogkövetés ösztönzése

Szekcióvezető: Czinege Attila, a NAV ellenőrzési szakfőigazgatója
* A jogkövetést erősítő megoldások a NAV ellenőrzései során
A motiváló levelek szerepe, az Online Számla rendszer adózói lekérdezéseinek lehetőségei, az online pénztárgépek naplófájl-lekérdezése
* A NAV ellenőrzési szemléletváltása és az informatikai fejlesztések hatása a tanácsadói tevékenységre
* A jogkövetés-ösztönzés újszerű módszerei és tapasztalatai

A szekcióülések előadóival és a kerekasztal-beszélgetések résztvevőivel kiegészített, részletes program később kerül nyilvánosságra.

Résztvevőknek

Regisztráció:
Az online regisztráció a „Jelentkezés” oldalon érhető el. A jelentkezési lap faxon is elküldhető a 06-1-794-5174-es számra. A regisztráció befogadása után díjbekérőt küldünk.

A konferencia helyszínén a részvételi díj készpénzes befizetésével lehet regisztrálni.
A részvételi díj egy fő számára: 13 100 forint + áfa

A konferencia részvételi díja tartalmazza a rendezvényen való részvételt, a kávészünetek és az ebéd költségeit, melyek adóját és járulékát a törvények és rendelkezések alapján a résztvevőnek kell megtérítenie. A részvételi díjban foglalt étkezés értéke 13 100 forint + 27% áfa.

A részvétel feltétele a konferencia díjának befizetése az esemény kezdetéig. A részvételi díj a konferencia előadásainak és kiegészítő programjainak látogatását is tartalmazza.”

Forrás:
Nemzeti Adókonzultáció 2019; Nemzeti Adó- és Vámhivatal; 2019