Skip to main content
informatikaközigazgatás: magyarközigazgatási informatikaművelődés

Pályaorientációs nap a jövő programozóival

Szerző: 2019. december 9.No Comments

„Pályaorientációs napot tartottunk a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Neumann János Számítástechnikai Szakgimnáziuma diákjai részére. A 9. évfolyamos tanulóknak Both András termékfejlesztési vezérigazgató-helyettes tartott előadást az informatikus szakmáról, emberi mentalitásról, elképzelésekről, valóságról és a jövőbe mutató trendekről. Beszélt például arról, hogy bár a tévképzet legtöbbször az, hogy a programozók reggeltől-estig a gép előtt ülnek kódokat írogatva, azonban a realitás szerint munkaidejük csupán körülbelül 20%-ában foglalkoznak konkrét programozással, a maradék 80% beszélgetésről szól, ötletelésről, együttműködésről.

Ezt követően a IdomSoft HR csapata egy érdekes HR óra keretében készítette fel őket az álláspályázás rejtelmeire, többek között a CV írásra, az interjún való megjelenésre és témákra.

Nagy tetszést aratott az online verseny a Kahoot!-on. A diákok extra gyorsasággal ontották magukból a helyes válaszokat. Természetesen a nyertesek Idomos ajándékokat kaptak. Mindezek után bepillantást nyerhettek az agilis fejlesztési csapatok életébe és megcsodálhatták profi felszereléseiket.

„Nagyon hálásak vagyunk a lehetőségért. Köszönjük, hogy fogadtak bennünket, és tartalmasan tölthették el Önöknél diákjaink ezt a délutánt. Köszönjük a jövőre mutató felajánlást, biztosan élni fogunk vele. :)”
Stéberné Urbán Anna (tagintézményvezető-helyettes)”

Forrás:
Pályaorientációs nap a jövő programozóival; IdomSoft Zrt.; 2019. december 3.