Skip to main content
gazdaságinformatika

Bárki aki le tud menni 300 vagy 3000 láb mélyre a föld alá, az egészen biztosan meg tud tanulni programozni is

Szerző: 2020. január 12.No Comments

„A napokban meglepő kampányprogrammal állt elő a jelenlegi amerikai elnök, Donald Trump idei várható demokrata kihívója. A korábban Obama alatt már alelnöki tisztséget is betöltő Joe Biden ugyanis New Hampshire-i kampányrendezvényén közölte: szerint a szénbányászoknak is ideje lenne megtanulni programozniuk – mert hogy a jövő munkahelyei ezt igénylik majd.

„Bárki aki le tud menni 300 vagy 3000 láb mélyre a föld alá, az egészen biztosan meg tud tanulni programozni is”, mondta az elnökjelölt. A 77 éves politikus szerint az, hogy a hétköznapi emberek nem tanulhatnak meg programozni, csak egy hamis sztereotípia, amit fel kell számolni.

Biden egyébként arról is beszámolt, hogy Detroitban egy program keretében egy 54 fős, „a szomszédságból” összeszedett, nagyrészt színes bőrű nőkből álló, 24 és 54 év közötti csapat tagjait is sikerült egy alig 19 hetes program keretében a programozásra megtanítani. Így meggyőződése, hogy „bárki aki képes szenet dobni a kazánba, meg tud tanulni programozni is”.

Az Egyesült Államokban idén november 3-án fogják tartani az választást, aminek keretében a polgárok eldönthetik majd, hogy lehetőséget adnak -e Bidennek programja megvalósítására.”

Forrás:
Szénbányászok vehetik el a programozók munkáját az USA-ban; Prog.hu; 2020. január 6.
Szerkesztői megjegyzés: A Hacker News olvasói kételkednek: „Sértő, hogy egy hivatásos politikusnak nincs fogalma sem a programozásról, sem a bányászatról.”