Skip to main content
informatikaközigazgatás: külföldönközigazgatás: magyar

Hack the Crisis Hungary – A hazai fejlesztői társadalom összefogása 48 órás online hackathon és ötletverseny 2020. április 3-5.

Szerző: 2020. március 30.2 hozzászólás

A rendezvényről
A Hack The Crisis Hungary esemény célja, hogy Magyarország fejlesztői olyan megoldásokat dolgozzanak ki, amelyek a koronavírus okozta nehéz helyzetben támogatják a kulcsfontosságú szakembereket, szervezeteket, közösségeket, illetve oktatási intézményeket. A rendezvény Észtországból érkezett el hozzánk, ahol első ízben valósították meg a Hack the Crisis online hackathont és ötletversenyt. A fontosságát és relevanciáját mi sem bizonyítja jobban, minthogy néhány nap alatt több mint 30 ország csatlakozott a kezdeményezéshez.

Fontos célunk az is, hogy megmutassuk mekkora potenciált jelentek Magyarország számára itt dolgozó fejlesztők és informatikai szakemberek, milyen menő dolog fejlesztőnek lenni, ezenkívül a válság közepette is digitális gyorsítópályára rakjuk az országot!

A rendezvény oldalára és Facebook oldalára folyamatosan kerülnek ki a részletek és pontosítások, kérjük, kövessétek ezeket.

Egyúttal egy felhívásunk is lenne, osszátok és vigyétek az esemény hírét, és használjátok a #hackthecrisishun hashtaget.

Az elsődleges kommunikációs platformunk a résztvevőkkel a Slack lesz, már most érdemes csatlakozni a csatornánkhoz.

Mi az a hackathon?

A hackathon egy olyan esemény, ahol a versenyzők csapatokat alkotva alakítanak ki koncepciókat, megoldásokat valós problémákra, néhány nap leforgása alatt. Különféle hosszúságú és típusú hackathonok vannak, amelyek legtöbbször egy adott témára fókuszálnak. A Hack the Crisis Hungary a koronavírus elterjedése által okozott válság megoldására összpontosít.

Az alábbi témakörökben várjuk a kreatív megoldásaitokat:
Save lives – #élet
Save communities – #közösség
Save small businesses – #vállalkozás
Save education – #oktatás”

Forrás:
Hack the Crisis Hungary: online hackathon és ötletverseny, 2020. április 3-5.; HWSW.hu; 2020. március