Skip to main content
gazdaságközigazgatás: magyar

Átírják a nemzeti turizmusfejlesztési stratégiát

Szerző: 2020. szeptember 7.No Comments

„ Bejelentették: újrafogalmazzák a magyar turizmus fejlesztésének alapjául szolgáló komplex stratégiát, miután mindent átírt a járvány.

Újra kell írni a célokat és az eszközöket a világjárvány miatt megváltozott helyzetben, ezért felülvizsgálják a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégiát – jelentette be kedden videóüzenetben a Magyar Turisztikai Ügynökség honlapján Könnyid László vezérigazgató-helyettes.

A világjárvány a gazdaság valamennyi területét érintette az elmúlt fél évben, most pedig hosszú hónapok és kemény munka áll előttünk, egyetlen közös céllal: visszaépíteni Magyarország turizmusát fogalmazott Könnyid. Az MTÜ vezérigazgató helyettesének úgy fogalmazott, hogy bejelentésével veszi kezdetét a program felülvizsgálatát, társadalmasítását szolgáló egy hónapos közös munka, aminek során több fórumon is megosztják a dokumentum legfontosabb megállapításait annak érdekében, hogy Magyarország jövőbeli turizmusa számára a lehető legjobb alapdokumentum és stratégia szülessen.

A Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 éppen három éve, 2017 őszén készült el, a tízéves program a magyar turizmus GDP-hez való közvetlen és közvetett hozzájárulását az akkor 13-ról 16 százalékra célozta növelni 2030-ra, amivel Magyarország 19 helyet lépett volna előre a turizmus nemzetközi versenyképességi listáján. Emellett elérendő célként határozta meg, hogy
2030-ra a kereskedelmi szálláshelyeken megduplázódjon a vendégéjszakák száma, a fejlesztéseknek köszönhetően ezer szállás- és vendéglátóhely újuljon meg, és a Magyar Turisztikai Ügynökség részvételével 500 projekt valósuljon meg”

Forrás:
Átírják a nemzeti turizmusfejlesztési stratégiát; Sándor Tünde; Világgazdaság; 2020. szeptember 1.
Lásd még: Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030; Magyar Turisztikai Ügynökség