gazdaságinformatikaInternetközigazgatás: magyar

A Facebook 3,8 milliárd forint reklámadót fizetett be a magyar költségvetésbe

Szerző: 2021. február 15.No Comments

„ Jó irányba tett lépés született a nagy technológiai cégekkel történő törvényes és rendezett együttműködésben – közölte közösségi oldalán az igazságügyi tárca vezetője.

Varga Judit közölte, a Facebook 3,8 milliárd forint reklámadót fizetett be a magyar költségvetésbe. Ezzel eleget tett közteherviselési kötelezettségének, ahogy teszi ezt minden Magyarországon törvényesen működő vállalat.

„Ne felejtsük el, sokan azt állították, hogy ez lehetetlen, a technológiai cégek nem fogják betartani a magyar szabályokat” – jegyzi meg. A tárcavezető azonban hozzáteszi, mostantól viszont joggal feltételezhető, hogy a tech cégek is a törvényes működés mellett köteleződtek el.

Kiemeli továbbá, hogy az Igazságügyi Minisztériumban semmi mást nem szeretnének elérni a nagy technológiai cégekkel szemben, mint az átlátható, ellenőrizhető és törvényes működést. Semmi mást, mint ami minden cégre, nagyvállalatra vagy kisvállalkozóra is vonatkozik hazánkban.
„Se többet, se kevesebbet!”
Végezetül hozzáteszi, emellett a magyar kormány továbbra is részt vesz az unió hasonló irányú szabályozásának előkészítésében.”

Forrás:
Techcégek: lényeges fejleményről számolt be Varga Judit; Infostart; 2021. február 12.