Európai Uniógazdaságközigazgatás: magyarpolitikatársadalomterületfejlesztéstörvények, határozatok

A koronavírus-járvány miatt szükséges stratégiai egyeztetések: a vidéki városokkal Balla György, Budapesttel Fürjes Balázs fog tárgyalni

Szerző: 2021. március 7.No Comments

„A 25 ezernél népesebb vidéki településekkel folytatott egyeztetésekért felelős miniszteri biztossá nevezték ki szerdától Balla György fideszes országgyűlési képviselőt, Szolnok korábbi alpolgármesterét − tájékoztatta az MTI-t a Miniszterelnökség.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter három hónapra nevezte ki Balla Györgyöt március 3-tól. A koronavírus-járvány miatt szükséges stratégiai egyeztetésekért felelős miniszteri biztosként feladata lesz, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter és 69 településvezető között folytatott egyeztetéseket követően külön-külön tárgyaljon a 25 ezer lakos feletti vidéki városok képviselőivel.

A fővárossal és a budapesti kerületek vezetőivel Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára fog egyeztetni. A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint a következő hetekre tervezett tárgyalásokon a Belügyminisztérium és a Pénzügyminisztérium képviselői is részt vesznek.

Az egyeztetések célja, hogy az önkormányzatok igényeit figyelembe véve olyan megoldást találjanak, amely a települések hatékony működését biztosítja, valamint beruházások és fejlesztések révén javítja az infrastruktúra és közszolgáltatások minőségét, ugyanakkor munkahelyeket teremt és növeli a gazdaság teljesítményét is.”

Forrás:
A fővárosi önkormányzatokkal Fürjes Balázs egyeztet, a vidéki városokkal Balla György; Molnár Szabina; Index.hu; 2021. március 3.
3/2021. (III. 3.) MvM utasítás miniszteri biztos kinevezéséről; Nemzeti Jogszabálytár
Hivatalos Értesítő; 2021. évi 11. szám; 2021. március 3.; 1007. o. (PDF)