közigazgatás: magyarpolitikatársadalomterületfejlesztés

Ingatlanfejlesztésre is pályázhatnak mától az önkormányzatok a Magyar Falu Programban

Szerző: 2021. április 19.No Comments

„Önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok fejlesztésére és közösségi programokhoz kapcsolódó eszközbeszerzésre, közösségszervező bértámogatására nyújthatnak be pályázatot mától az ötezer fő és ez alatti állandó lakossal rendelkező helyi önkormányzatok, önkormányzati társulások a Magyar Falu Program keretében.

Az önkormányzati ingatlanok korszerűsítését, építését szolgáló komplex kiírás több pályázati célt foglal magában. Támogatás igényelhető faluházak fejlesztésére; szolgálati, különösen orvosi szolgálati lakás felújítására, kialakítására; orvosi rendelők fejlesztésére; óvodaépületek felújítására, korszerűsítésére vagy új óvoda építésére; továbbá közösségi terek építésére, felújítására és fejlesztésére. A rendelkezésre álló keretösszeg 20 milliárd forint. Egy pályázó legfeljebb három pályázati célra igényelhet támogatást.

A “Közösségi programokhoz kapcsolódó eszközbeszerzés és közösségszervező bértámogatása” alprogram 1 milliárd forint keretösszegben nyújt támogatást közösségszervező személy foglalkoztatására, továbbá a közösségszervezéshez, programok megvalósításához, lebonyolításához kapcsolódó eszközök beszerzésére.

A pályázatokat a Magyar Államkincstár elektronikus felületén keresztül 2021. május 16-ig lehet benyújtani.

A Miniszterelnökség, – a vidéki kistelepülések hátrányainak mérséklése, a népességcsökkenés megállítása, és az életminőség javítása céljából – az idei évben eddig tizenhárom kiírást tett közzé a Magyar Falu Program keretein belül, melyek közül immáron kilenc áll nyitva a pályázók előtt.”

Forrás:
Ingatlanfejlesztésre is pályázhatnak mától az önkormányzatok a Magyar Falu Programban; Miniszterelnökség; 2021. április 16.