jogszakirodalomtudomány

Online kerekasztal a mesterséges intelligencia és a jog viszonyáról

Szerző: 2022. március 28.No Comments

„Sokat hallottál már a mesterséges intelligencia alapú jogi szoftverekről, de soha nem beszéltél még olyannal, aki használta is őket? Úgy gondolod, hogy komoly kockázatai lehetnek az MI jogban való használatának, de nem tudod pontosan mik is ezek a kockázatok? Van egy jó hírünk: ezekre a kérdésekre is választ kaphatsz majd egy közelgő online kerekasztalon, ahol angolszász szakértők fognak beszélgetni a témáról.

Az NKE Információs Társadalom Kutatóintézet és a The Center for the Study of New Security Challenges (CSNSC) „The use of artificial intelligence in law” címmel angol nyelvű online kerekasztal beszélgetést szervez március 31-én. Az esemény Teams-en kerül majd lebonyolításra.

A kerekasztalon olyan vendégek fognak majd beszélgetni, akik a gyakorlatban is foglalkoztak mesterséges intelligenciával. Résztvevő lesz Andrew Dolan, az AI Forum Hungary igazgatója, Richard G. Stearns amerikai bíró és Richard Hoskins, volt FBI-ügynök. A beszélgetést Ződi Zsolt, az NKE ITKI Digitális Jogalkalmazás kutatócsoportjának vezetője fogja moderálni.

A kerekasztal pontos időpontja: március 31. (csütörtök) 14:30-16:30

Regisztrálni ezen az oldalon lehet. A beszélgetés linkjét az esemény előtt emailben fogják kiküldeni a szervezők a regisztráltaknak.”

Forrás:
Online kerekasztal a mesterséges intelligencia és a jog viszonyáról; arsboni; 2022. március 22.