gazdaságinformatikaközigazgatás: magyarközigazgatási informatikapolitikatársadalom

Megalakul a Digitális Magyarország Ügynökség

Szerző: 2022. június 5.No Comments

„Új korszak veszi kezdetét Magyarországon az általános digitalizációs folyamatban. Megalakul a Digitális Magyarország Ügynökség, ami egyfajta ernyőszervezetként szinte valamennyi hazai digitalizációs folyamatot egy platformra terel majd a hatékony fejlesztés és működés érdekében. A jövőben dr. Guller Zoltán a Digitális Magyarország Ügynökség létrehozásáért és működtetéséért felelős miniszteri biztosként folytatja tevékenységét.

A Digitális Magyarország Ügynökség fő feladata a kormányzati digitalizáció, valamint a digitális állampolgárság megteremtése. Cél az átláthatóság, a kiszámíthatóság, a hatékony és gyors ügyintézés biztosítása, hogy Magyarországot egy jól működő 21. századba vezesse át. A megalakuló ügynökség feladatokat vesz át minisztériumoktól, működését a Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyeli.
Magyarország Kormánya dr. Guller Zoltánt a Digitális Magyarország Ügynökség létrehozásáért és működtetéséért felelős miniszteri biztossá nevezi ki, aki az elmúlt 6 évben nemzetközi szinten is egyedülálló és példaértékű digitális működés alapjait tette le a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ létrehozásával.
A turizmusban a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatósági elnökeként folytatja munkáját.”

Forrás:
Megalakul a Digitális Magyarország Ügynökség; Kormányzati Tájékoztatási Központ/MTI OS; 2022. május 30.