Skip to main content
közigazgatás: magyarszakirodalom

A 2014-es államszámviteli reform hatása a magyar önkormányzatok gazdálkodási gyakorlatára

Szerző: 2022. december 4.No Comments

„…A dolgozat célja bemutatni a jelentősebb állammenedzsment-elméleteket, azok kapcsolatát az átfogó gazdaságpolitikai paradigmákkal és a számviteli információs rendszerrel, valamint bemutatni a 4/2013. (I.11.) kormányrendelet önkormányzati gazdálkodásra gyakorolt hatásait.
Jelen értekezéssel szándékunk, hogy segítségével értékelhetővé váljon, milyen mértékben váltotta be az új államszámviteli rendszer a hozzá társított reményeket, ezáltal az is, hogy a meghatározó állammenedzsment elméletek céljai visszatükröződnek-e a számviteli a gyakorlatban. Fontos aspektus annak elemzése is, hogy a számviteli információs rendszer érintettjei mennyire tartják megbízhatónak a számviteli információs rendszert, milyen mértékben támaszkodnak számviteli adatokra a gazdálkodási döntések során, és hogy a pénzforgalmi vagy eredményszemléletű adatokat preferálják…”

Forrás:
A 2014-es államszámviteli reform hatása a magyar önkormányzatok gazdálkodási gyakorlatára; Tóth Balázs; Szegedi Tudományegyetem, Közgazdaságtani Doktori Iskola; A doktori védés időpontja: 2022-XII-06 10:00; helye: Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar, Kálvária sgt. 1., 108. terem https://bbb.gtktavoktatas.hu/b/tot-cj9-0vh-xb4