Skip to main content
közigazgatás: magyartörvények, határozatok

Egyes kormányrendeletek belső kontrollokkal összefüggő módosításáról

Szerző: 2023. március 5.március 6th, 2023No Comments

„Jogszabálytervezetek

Az észrevételeket 2023. március 10-ig a tarsadalmiegyeztetes@pm.gov.hu e-mail címre kérjük küldeni.

Kérjük, hogy – a könnyebb feldolgozhatóság érdekében – a tárgyban szíveskedjenek megjelölni a véleményezni kívánt jogszabály címét.

Tartalmi összefoglaló egyes kormányrendeleteknek az államháztartási belső kontrollokkal összefüggő módosításáról szóló kormányrendelet-tervezethez

A kormányrendelet-tervezet célja az államháztartási belső kontrollrendszer működésének, valamint szabályozásának felülvizsgálata és aktualizálása, továbbá ezzel összefüggésben a jogszabályi koherencia megteremtése. Jogalkalmazói igény, egyben szakmai elvárás a belső ellenőrzési tevékenység naprakész, hatékony és eredményes működése és működtetése. Erre tekintettel a kormányrendelet-tervezet – kiemelt figyelmet fordítva az államháztartási belső kontrollrendszer gyakorlati aspektusaira – javaslatot tesz a szakterületet érintő releváns jogszabályok, úgy mint a költségvetési szervek belső kontrollrendszeréről és belső ellenőrzéséről szóló 370/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet és a köztulajdonban álló gazdasági társaságok belső kontroll rendszeréről szóló 339/2019. (XII. 23.) Korm. rendelet módosítására, részletező pontosítására.”

Forrás:
Egyes kormányrendeletek belső kontrollokkal összefüggő módosításáról; Pénzügyminisztérium; 2023. március 2.
Lásd még: A Pénzügyminisztérium minden forintért nagyítóval vizsgáltatná át a költségvetési szerveket; Szabó Dániel; Portfolio.hu; 2023. március 2.