Skip to main content

„Idén a Corvinus Egyetem ad otthont az IFIP (International Federation for Information Processing) 8.5 (ICT & Public Administration) munkacsoportja éves összevont konferenciájának e-Kormányzat, e-Demokrácia és e-Részvétel témában szeptember 5-7-ig. Az EGOV-CeDEM-EPART 2023 konferencia részletei a https://dgsociety.org/egov-2023/ linken érhetők el. Cikk beadási határidő március 31, a felhívás (CfP) pedig a https://dgsociety.org/egov-2023/call-for-papers/ címen található.

Az esemény házigazdája az Adatelemzés és Informatika Intézet, fő szervezője pedig az Intézet docense, Dr Csáki Csaba (eGov2023@uni-corvinus.hu). ”

Forrás:
IFIP eGov 2023 konferencia 2023. szeptember 5-7.; Corvinus Egyetem; 2023

„A konferencia középpontjában az e-kormányzat, a digitális kormányzás, a nyílt kormányzás, az okos kormányzás, a digitális kormányzati informatika (GovTech), az e-részvétel és az e-demokrácia, valamint olyan kapcsolódó témák állnak, mint a közösségi média, a digitális átalakulás, a digitális társadalom, a mesterséges intelligencia, a szakpolitikai információk, a szakpolitikai informatika, az okos városok, és a társadalmi innováció. Többféle típusú tanulmánnyal lehet részt venni, beleértve a befejezett kutatásokat, a folyamatban lévő kutatásokat, a reflexiókat és nézőpontokat, a posztereket és a műhelybeszélgetéseket.
A konferencia része egy a speciális PhD Colloquium is. Szívesen fogadják a konferencia témáinak interdiszciplináris megközelítését és sokféle kutatási megközelítést (koncepcionális, esettanulmány, felmérés, vegyes vagy egyéb alkalmas módszerek).

A konferenciát az IFIP 8.5 Working Group (WG8.5) és a Digital Government Society (DGS) szervezi. A WG 8.5 célja az e-kormányzati információs rendszerek minőségének javítása nemzetközi, nemzeti, regionális és helyi szinten. A WG8.5 a hangsúlyt a közigazgatás információs rendszereinek interdiszciplináris megközelítésére helyezi. A DGS a digitális kormányzás fejlődése és hatásai iránt érdeklődő tudósok és gyakorlati szakemberek globális, multidiszciplináris szervezete.

Konferencia szekciók az EGOV2023 rendezvényen

  • Általános e-kormányzás és nyitott kormányzás szekció: minden e-kormányzás témakör, kivéve a speciális témákat.
  • Általános e-demokrácia és e-részvétel szekció: minden e-részvétellel kapcsolatos téma, kivéve a speciális témákat. Ennek a szekciónak az a célja, hogy bemutassa az elektronikus részvétel és az elektronikus demokrácia legújabb fejleményeit, széles körű technikai, politikai és társadalmi területeket felölve.
  • IKT és Fenntartható Fejlődési Célok szekció: minden kutatás, amely az ENSZ fenntarthatósági céljaival kapcsolatos.
  • Digitális társadalom: a legkülönbözőbb felhasználók közötti kapcsolatok, akik az otthoni, oktatási és szabadidős tevékenységeik során különböző technológiákat használnak és integrálnak.
  • Új problémák és innovációk: az IKT és a közszféra területén felmerülő új témák, ideértve a köz- és magánszektor ökoszisztémáit is.
  • MI, Adatelemzés és automatizált döntéshozatal szekció: különböző adatelemzési és MI-módszerek alkalmazása, használata és hatása a közszférában, a vizualizációktól és leíró statisztikai elemzésektől a gépi tanulásig és más MI-módszerekig.
  • Okos és digitális városok (Kormányzat, Közösségek és Régiók) szekció: az okos városok és az okos kormányzás minden aspektusa, ideértve a keretrendszereket, a politikákat és a technológiai felhasználást.
  • Nyílt adatok: társadalmi és technikai aspektusok szekció: nyílt kormányzati adatok, a nagy nyilvános adatok megosztása és felhasználása, a közértéket és az átláthatóságot javító adatok, valamint az összekapcsolt nyílt adatokon és más technológiák kiaknázásán alapuló adatelemzés.
  • Digitális és közösségi média szekció: Digitális hálózatépítő és tudásmegosztó alkalmazások, az állam és a közösségei közötti kapcsolatok, digitális együttműködések a közszervezetekben és a kormányzati hálózatokban.
  • Jogi informatika: a jogi, politikai és végrehajtási területek egyre inkább összefonódnak és meghatározóak lesznek a kormányzati területen.

Forrás:
EGOV-CeDEM-ePart 2023. IFIP 8.5 Conference 2023: 5-7 September at Corvinus University of Budapest; Digital Government Society (DGS); 2023
(IFIP: International Federation for Information Processing, TC8: Information Systems, WG 8.5 Information Systems in Public Administration)