Skip to main content
közigazgatás: magyarpolitikaszakirodalomtársadalom

„Mi történik, és van-e baj a budapesti agglomerációban?” – az agglomeráció növekedése és a barnamezős fejlesztések

Szerző: 2023. május 29.No Comments

„A HÉTFA Város és Területfejlesztési iroda igazgatói, Baranyai Zsolt és Szendrei Zsolt, interjút adtak a Társaság a Lakásépítésért, Lakásfelújításért Egyesület számára. Az interjú „Mi történik, és van-e baj a budapesti agglomerációban?” címmel jelent meg és az agglomeráció növekedését és a barnamezős fejlesztések kérdését járja körbe a városfejlesztés mentén.

A cikk témájához kapcsolódóan további részletekkel és más aktuális városfejlesztési kérdésekkel jelentkezik idén ősszel a 29. Országos Urbanisztikai konferencia.

2023. október 19-én kerül sor a Magyar Urbanisztikai Társaság és a HÉTFA Kutatóintézet és Elemző Központ közös szervezésében a 29. Országos Urbanisztikai Konferenciára, amely az urbanisztika egyik legjelentősebb, évente megrendezett országos seregszemléje. A hazai városfejlesztési szakma egyik legjelentősebb multidiszciplináris fórumának fókuszában idén a településfejlesztésben érintettek, a fejlesztők, a finanszírozók és a szabályozók eltérő érdekei, az ebből adódó konfliktusok és kooperációs lehetőségek állnak a „Ki fejleszti a várost? – Érdekek, konfliktusok és együttműködések a településfejlesztésben” kérdéskör mentén.

A HÉTFA szakértőinek interjú anyaga itt érhető el.

Forrás:
A HÉTFA szakértőinek interjúja a budapesti agglomeráció növekedéséről; HÉTFA; 2023. május 26.