Skip to main content
közigazgatás: magyarközigazgatási informatikaművelődéstársadalomtechnika

Tovább bővült a fentrol.hu. Befejeződött a Légifilmtár 1960-ban készült fotóinak digitalizálása

Szerző: 2023. szeptember 3.No Comments

„Több ezer érdekes felvétellel bővült a fentrol.hu oldalon bárki számára elérhető Légifilmtár. Az elmúlt fél évben digitalizált képek feltöltésével már nem csak a teljes 1959-ben készült fotóállomány böngészhető online, de az összes 1960-ban készült légifelvétel is megtalálható az oldalon.

Összesen 9 388 újabb légifelvétel került fel a fentrol.hu-ra, így jelenleg már 226 219 db fotót lehet böngészni, letölteni és címkézni az oldalon.

A korábbi évek gyakorlatát követve, az archív légifelvételek szkennelése során továbbra is a legveszélyeztetettebb állapotú képek kaptak elsőbbséget, függetlenül a tartalmuktól és az érintett területektől.

Az újonnan feltöltött képek többsége – mivel az 1990 előtti színes felvételek szkennelése már befejeződött – fekete-fehér, de 669 db valódi és infraszínes felvétellel is bővült az archívum.

A Lechner Tudásközpont Légifilmtárában 1959-től készült légifelvételek találhatók. A teljes 1959-es filmállomány mellett az elmúlt fél évben sikerült befejeznünk az összes 1960-ban készült fotó digitalizálását is.

Az összes feltöltött kép által érintett települések listája itt böngészhető.”

Forrás:
Tovább bővült a fentrol.hu; Lechner Tudásközpont; 2023. szeptember 1.